Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 27

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė – Kurčiųjų olimpinių žaidynių finale

Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse Turkijoje ketvirtadienį pasipildė lietuvių medalių kraitis. Sidabro medalius jau užsitikrino ir dėl aukso kovos Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, kuri nepaliko šansų Ukrainai.
Lietuva – Ukraina
Lietuva – Ukraina / Augusto Četkausko nuotr.

Krepšinis

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pusfinalyje 63:40 (16:3, 16:21, 17:11, 14:5) nugalėjo Ukrainos rinktinę ir pateko į finalą.

Tautų draugystė tarp Lietuvos ir Ukrainos krepšinio aikštelėje trumpam pasimiršo. Jau per apšilimą ukrainietės sunkiai pataikė į krepšį ir nesėkmingų metimų seriją pratęsė prasidėjus rungtynėms. Pirmuosius ir vienintelius kėlinio taškus Ukrainos rinktinė pelnė tik sužaidus septynias minutes. Po pirmojo kėlinio lietuvės pirmavo 16:3.

Antrajame kėlinyje vienos gausiausių Samsune delegacijų palaikoma Ukrainos rinktinė atsigavo ir sušvelnino rezultatą 24:32.

Trečiajame kėlinyje lietuvės susigrąžino iniciatyvą ir atokiai laikėsi nuo varžovių. Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė pusfinalio išvakarėse 31-ąjį gimtadienį atšventusi Justina Burbaitė-Mačiulienė, kuri surinko 18 taškų.

„Man labai padėjo mūsų komandinis ryšys. Skatinome viena kitą žaisti geriau. Mes neužmigome ir išlaikėme gerą tempą. Ukraina buvo pasimetusi ir pavargusi, o mes nepasidavėme. Mūsų tikslas yra auksas. Svarbiausia, kad išliktume komandoje kaip šeima“, – po puikaus pasirodymo kalbėjo J.Burbaitė-Mačiulienė.

Augusto Četkausko nuotr./Justina Burbaitė-Mačiulienė
Augusto Četkausko nuotr./Justina Burbaitė-Mačiulienė

12 taškų pridėjo Gabrielė Valaitytė, 11 – Ramunė Eskertaitė.

Lietuvos moterų rinktinei tai svarbus žingsnis į priekį. Prieš ketverius metus Sofijoje lietuvaitės tenkinosi bronzos medaliu, dabar kišenėje jau turi sidabrą.

Finale Lietuvos rinktinė susitiks Italijos ir Graikijos pusfinalio nugalėtojomis.

Trenerės Linos Dambrauskaitės komentaras: „Mūsų uždavinys buvo iš pat pradžių jas varginti. Mums tai pavyko, vėliau jau ir pačios pavargome, bet šaunuolės merginos. Jos atrado jėgų iki pat galo. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje buvo daug klaidų ir manęs tai nedžiugina, bet pirmavome užtikrintai. Mes čia atvažiavome aukso ir tikimės, kad jį pasieksime.“

Lietuva: J.Burbaitė-Mačiulienė 18, G.Valaitytė 12, R.Eskertaitė 11, D.Naruševičiūtė ir J.Šegždaitė po 7, G.Jočytė 6, A.Žegytė 2.

Ukraina: O.Kalčenko 16.

Augusto Četkausko nuotr./Lietuva – Ukraina
Augusto Četkausko nuotr./Lietuva – Ukraina

Orientavimosi sportas

Dar vieną medalį iškovojo Lietuvos orientavimosi sporto atstovai.

Vyrų varžybų ilgoje distancijoje sidabro medalį užsikabino šeštosiose žaidynėse dalyvaujantis Tomas Kuzminskis, kuris trasą įveikė per 1:26:26 val. Lietuvis beveik penkiomis minutėmis atsiliko nuo nugalėtojo ruso Viktoro Dingeso (1:21:34).

Net penki dalyviai distancijos nebaigė, tarp jų ir lietuvis Mantas Volungevičius.

Moterų varžybose lietuvės išsirikiavo nuo šeštos iki aštuntos vietos – Gedvilė Diržiūtė (2:00:27), Adrija Atgalainė (2:01:39) ir Sandra Lukošienė (2:17:39).

Orientavimosi atstovai dar dalyvaus estafetės varžybose. Samsune jie jau iškovojo bronzą sprinto estafetėje.

Augusto Četkausko nuotr./Tomas Kuzminskis
Augusto Četkausko nuotr./Tomas Kuzminskis

Badmintonas

Vyrų vienetų varžybų aštuntfinalyje Kazimieras Dauskurtas 2:1 (24:22, 16:21, 21:16) nugalėjo kiną Yaodongą Weną ir pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje K.Dauskurtas po atkaklios kovos 2:1 (21:17, 18:21, 21:17) įveikė rusą Mikhailą Efremovą ir pateko į pusfinalį.

Pusfinaliai ir finalai vyks paskutinę varžybų dieną – penktadienį.

Vyrų dvejetų varžybose Tomas Dovydaitis ir Ignas Reznikas aštuntfinalyje 2:0 (21:6, 21:19) nugalėjo Ukrainos atstovus Daščenko ir Neharą bei pateko į ketvirtfinalį.

Dvejetų ketvirtfinalyje lietuviai 0:2 (19:21, 13:21) nusileido korėjiečiams Seo ir Shinui.

Augusto Četkausko nuotr./Kazimieras Dauskurtas
Augusto Četkausko nuotr./Kazimieras Dauskurtas

Stalo tenisas

Vienetų varžybų ketvirtfinalyje Gintautas Juchna po atkaklios kovos 3:4 (12:10, 5:11, 9:11, 9:11, 11:4, 14:12, 7:11) nusileido ukrainiečiui Genadijui Zakladnijui ir baigė kovą dėl medalio.

Samsune Lietuvos stalo tenisininkai iškovojo du bronzos medalius – komandinėse ir vyrų dvejetų varžybose.

Augusto Četkausko nuotr./Gintautas Juchna
Augusto Četkausko nuotr./Gintautas Juchna

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius