-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 11

Lietuvos moterų rankinio rinktinės laukia akistatos su Vokietija ir Ispanija

Lietuvos moterų rankinio rinktinė toliau tęsia kovą dėl patekimo į 2018–ųjų metų Europos čempionatą. Nors šiuo metu lietuvės su 2 iškovotais taškais užima jau tik ketvirtąją vietą grupėje, tačiau galimybių kautis dėl kelialapio į Europos pirmenybes dar neprarado.
Lietuva – Turkija
Lietuva – Turkija / LRF nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Gera atrankos pradžia ir duobė prieš turkes

Jau gegužės 31 dieną Alytuje Lietuvos moterų rinktinė susitiks su Vokietijos nacionaline komanda. Būtent su vokietėmis lietuvaitės pradėjo šios atrankos varžybas ir tuomet sensacingai išvykoje iškovojo tašką, sužaisdamos lygiosiomis 26:26.

Deja, po to sėkmingo starto mūsų rinktinei pratęsti nepavyko. Jeigu pralaimėjimas ispanėms 17:24 buvo įkvėpęs dar daugiau optimizmo, kadangi visos rungtynės vyko labai atkakliai ir lygiai, tai dvejos rungtynės su turkėmis apnuogino mūsų rinktinės spragas. Per dvejas rungtynes su iki tol be taškų buvusia Turkijos komanda Lietuva iškovojo tik tašką. Namuose sužaista lygiosiomis 22:22, tačiau išvykoje nusileista 24:30.

Realios galimybės kautis dėl vietos Europos pirmenybėse

Nors situacija turnyrinėje lentelėje (2 taškai ir ketvirta vieta) daug optimizmo nesuteikia, tačiau grupėje situacija gali kardinaliai pasikeisti lietuvaitėms iškovojus bent vieną pergalę per dvejas rungtynes. Nors pavyti ir aplenkti pirmaujančias Vokietijos ir Ispanijos rinktines užduotis itin sudėtinga, tačiau kelialapis į Europos čempionatą atiteks ir geriausiai trečiajai komandai. Iškovojus dar du taškus prieš aukščiau turnyrinėje lentelėje esančias ekipas, lietuvaitės realiai pretenduotų į tą geriausios trečiosios komandos vietą, todėl visos galimybės dar mūsų merginų rankose.

Inesa Verbovik: „Nežadame pasiduoti“

Nors jau dabar aišku, jog ekipa lemiamose rungtynėse turės verstis be traumas patyrusių dviejų komandos lyderių Živilės Jurgutytės ir Marijos Gedroit, tai mūsiškių ambicijų nemažina. Lemiamą susitikimo įvartį su Turkija pelniusi Inesa Verbovik mano, jog nustebinti ši komanda tikrai gali: „Manau, jog po rungtynių su Turkija visos padarėme išvadas. Žinome, jog mūsų sudėtį vėl retina traumos, tačiau galbūt tai dar labiau suvienys komandą. Bet kokiu atveju eisime kautis ir tikrai nežadame pasiduoti. Juolab, jog puikiai suprantame, jog šioje atrankoje dar ne viskas prarasta.“

Lietuvos moterų rinktinė paskutines atrankos rungtynes namuose su Vokietija žais gegužės 31 dieną 19:00 val., o šio čempionato atranką užbaigs Ispanijoje birželio 2 dieną rungtynėmis su šios šalies rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius