-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Lietuvos paplūdimio tinklininkės užsitikrino vietą Europos žaidynėse Azerbaidžane

. Lietuvos tinklinio federaciją (LTF) pasiekė džiugi žinia – šalies paplūdimio tinklininkėms skirta vieta pirmą kartą rengiamose Europos sporto žaidynėse Baku (Azerbaidžanas). Lietuva pagal CEV (Europos tinklinio konfederacijos) reitingą yra 18-oje pozicijoje, kuri garantuoja vietą tarp geriausių Senojo žemyno moterų komandų, kovosiančių dėl žaidynių apdovanojimų, o drauge ir dėl kvalifikacijos į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė – pasaulio jaunimo vicečempionės
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė – pasaulio jaunimo vicečempionės

Paplūdimio tinklinio varžybose dalyvaus po 32 vyrų ir moterų poras – 2 vietos skirtos žaidynių šeimininkams azerbaidžaniečiams, likusios 30 komandų patenka pagal tarptautinį reitingą.

„Labai džiaugiamės, kad pavyko išsikovoti teisę dalyvauti pirmosios Europos žaidynėse, kurioms Azerbaidžanas skiria milžiniškas lėšas ir renginys turėtų būti įspūdingas. Mums yra skirta viena vieta ir federacijai palikta teisė nuspręsti, kurios konkrečiai tinklininkės atstovaus Lietuvai šiose varžybose. Tikiuosi, kad be Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės dėl šios unikalios galimybės kovos ir kitos pajėgios tinklininkės – šalies čempionės Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė, sparčiai tobulėjanti Irina Zobnina ir kitos merginos“, – sakė Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pirmosios Europos sporto žaidynės vyks 2015 metų birželio 12-28 dienomis Azerbaidžano sostinėje Baku.

Planuojama, kad jose dalyvaus apie 6000 sportininkų iš 49 Europos valstybių. Atletai rungtyniaus 19 sporto šakų varžybose. Europos žaidynės rengiamos sekant itin populiarių kitų žemynų organizuojamų žaidynių – Panamerikos, Afrikos, Azijos, Okeanijos pavyzdžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius