Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 06

Lietuvos porai iki „Queen & King of the Court” pagrindinio turnyro pritrūko žingsnio

Roterdame (Nyderlandai) vykstančiame „Queen & King of the Court” paplūdimio tinklinio turnyre į pagrindines varžybas nepavyko prasibrauti lietuvėms Ievai Dumbauskaitei ir Skalvei Križanauskaitei.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Queen & King of the Court nuotr.

Lietuvės kartu su dar devyniomis komandomis kvalifikacijoje varžėsi dėl trijų kelialapių į pagrindinį etapą.

Kvalifikacijos A grupėje lietuvės startavo sėkmingai – pirmajame rate jos su 9 taškais užėmė pirmąją vietą, antrajame su 14 taškų vėl buvo pirmos, tačiau paskutiniame, trečiajame rate I.Dumbauskaitė ir S.Križanauskaitė liko su 5 taškais bei trečioje pozicijoje. Lietuves aplenkė vokietės Kim van de Velde ir Marie Schieder (7 tšk.) ir kelialapį į pagrindinį turnyrą pelniusios suomės Ninna Ahtiainen ir Tru Lahti-Liukkonen (15 tšk.).

Dėl paskutinio kelialapio į pagrindines varžybas Lietuvos paplūdimio tinklininkės kovojo antrajame kvalifikacijos etape. Pirmajame rate I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė su 12 taškų buvo pirmos, antrajame vėl su 12 taškų liko antros, tačiau trečiajame tenkinosi 1 tašku ir užėmė trečiąją vietą. Pirmąją vietą užėmė ir į pagrindines varžybas pateko minėtos vokietės K.van de Velde ir M.Schieder (15 tšk.).

„Queen & King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

Pagrindinėse varžybose dalyvaus po 20 vyrų ir moterų komandų iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius