Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 08

Lietuvos rankininkai priims Ukrainos rinktinę ir Alytuje žais paramos rungtynes

Lietuvos rankinis tiesia pagalbos ranką nuo karo kenčiančiai Ukrainos rinktinei. Lietuvos rankinio federacijos kvietimu, tėvynėje negalinti treniruotis Ukrainos vyrų rankinio rinktinė suregs treniruočių stovyklą Alytuje.
Gintaras Savukynas
Gintaras Savukynas / Evaldo Šemioto nuotr.

Dzūkijos sostinėje birželio 14 ir 15 d. vyks dvejos Lietuvos ir Ukrainos rinktinių rungtynės. Alytaus arenoje vyksiančių rungtynių metu surinkta parama buvo skirta Ukrainos rankininkams.

„Birželio 14 diena pasirinkta neatsitiktinai. Lietuvoje šią dieną minime Gedulo ir vilties dieną. Ką Lietuva išgyveno prieš septynis dešimtmečius, tą šiuo metu tenka patirti Ukrainai. Negalime likti abejingi ir privalome solidarizuotis su Ukrainos žmonėmis bei kiek galime padėti ir Ukrainos sportininkams“, – teigia Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas.

Už rungtynių bilietus surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos rinktinei paremti. Bilietas į vienos dienos rungtynes kainuoja 8 eurus, į dvejas rungtynes – 12 eurų. Bilietus įsigyti galima „TicketMarket“.

Nuo karo į Lietuvą pabėgę ukrainiečiai rungtynes stebėti ir savo rinktinę palaikyti galės nemokamai.

„Ukrainos rinktinė negali treniruotis karo siaubiamoje tėvynėje. Prasidėjus karui ukrainiečiai išvyko į Vokietiją ir ten rengė treniruotes bei draugiškas rungtynes. Nuolat palaikėme su ukrainiečiais ryšį ir pakvietėme juos atvykti į Lietuvą bei čia surengti treniruočių stovyklą. Tuo pačiu sužaisime ir dvejas rungtynes. Tokią iniciatyvą labai palaikė ir Lietuvos rinktinės rankininkai. Jie noriai atvyksta į rinktinę ir nepaisant kai kuriems rankininkams jau prasidėjusių atostogų, sutiko sužaisti dvejas paramos rungtynes su Ukraina“, – sako Zaporižės „Motor“ klube iki prasidėjusio karo dirbęs Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Dauguma lietuvio treniruotų „Motor“ rankininkų turėjo palikti Zaporižę, nes prasidėjus karui, klubas negalėjo tęsti veiklos. Iš EHF Čempionų lygos pasitraukę „Motor“ rankininkai karjeras tęsia Ispanijos, Vokietijos, Lenkijos klubuose.

„Kiek tik galime, turime padėti Ukrainos rinktinei išlikti gyvybingai ir toliau tęsti tarptautines varžybas“, – tvirtina G.Savukynas.

Artimiausios oficialios rungtynės Ukrainos, taip pat ir Lietuvos rinktinių laukia spalio 12 d., kai prasidės 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyras. Lietuvos rankininkų varžovėmis 6 grupėje bus Vengrijos, Šveicarijos ir Sakartvelo rinktinės. Ukraina žais 4 grupėje kartu su Austrijos, Rumunijos ir Farerų salų rinktinėmis.

Kol kas neaišku, kur Ukrainos rinktinė žais namų rungtynes. Neatmetama galimybė, kad ir oficialias rungtynes Ukrainos rankininkai galėtų žaisti Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius