Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07

Lietuvos rankinio rinktinei – sunki misija nugalėti Rusiją 9 įvarčių skirtumu

Lietuvos rankininkai nesėkme pradėjo lemiamą atrankos į 2015-ųjų pasaulio rankinio čempionatą Katare etapą. Gintaro Savukyno vedama nacionalinė ekipa pirmame tarpusavio mače dėl kelialapio į pirmenybes su Rusijos atstovais Permėje skaudžiai 22:30 (11:14) nusileido šeimininkams ir komplikavo padėtį kitąmet vykti į Katarą.
Rungtynių akimirka
Lietuvos rankinio rinktinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuviai į planetos pirmenybes vyks tik tuo atveju, jei kitą šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje atsirevanšuos Rusijai 9 įvarčiais.

6 įvarčius lietuviams pelnė Aidenas Malašinskas, 4 – Povilas Babarskas, 3 – Gerdas Babarskas, po 2 – Tadas Stankevičius ir Benas Petreikis, po 1 – Andrius Račkauskas, Augustas Strazdas, Robertas Švedas, Vaidotas Grosas ir Žilvinas Griežė.

Nugalėtojų gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Sergejus Šelmenka ir Dmitrijus Kovaliovas (po 6), Danilas Šiškariovas (5) bei Dmitrijus Žitnikovas (3 įv.).

„Galutinis rezultatas netenkina, nes 8 įvarčiai yra daugoka. Tačiau žaidėme labai konkurencingai, ilgai laikėsi tik 3-4 įvarčių skirtumas. Deja, jo neišsaugojome. Neatlaikėme fiziškai – per trumpas mūsų atsarginių suolelis.

Rungtynių pabaigoje nepasinaudojome keletu savo progų, neįmetėme dviejų 7 metrų baudinių, o patys praleidome „pigius“ įvarčius, kurie varžovams nekainavo nė jėgų, nė laiko. Gaila, kad neatsilaikėme iki pabaigos.

Rusai mums staigmenų nepateikė. Ką matėme analizuodami jų ankstesnes rungtynes, tas ir buvo, buvome pasirengę. Galima išskirti tik prie Rusijos rinktinės vėl prisijungusį Timurą Dibirovą, kurio mūsų turėtuose įrašuose, suprantama, nebuvo. Jis šiandien sužaidė labai naudingai savo komandai.

Analizuosime šios dienos rungtynes ir Kaune sieksime pergalės. Vyrai supranta, kad šiandien didžiąją rungtynių laiko dalį buvome konkurencingi, kovojome su varžovais kaip lygūs su lygiais. Aišku, 8 įvarčiai yra daug, sunku pasakyti, ar pavyks Kaune tiek laimėti, bet pergalės tikrai sieksime. Prieš Rusijos rinktinę namie tikrai galime laimėti“, – teigė Lietuvos rankinio rinktinės treneris G.Savukynas.

Lemiamame atkrintamųjų varžybų etape be Lietuvos ir Rusijos poros varžosi dar aštuonios poros. 

Iš viso pasaulio čempionate rungtyniaus 24 komandos. Pusė turnyro dalyvių jau žinomos.

Tai – šeimininkas Kataras, 2013 metų pasaulio čempionė Ispanija, šiais metais į Europos pirmenybių pusfinalį patekusios Prancūzija, Danija ir Kroatija, 2014 metų Afrikos čempionato prizininkai Alžyras, Tunisas ir Egiptas, šių metų Azijos pirmenybių pusfinalininkai Bahreinas, Iranas ir Jungtiniai Arabų Emyratai bei šių metų Okeanijos čempionė Australija.

Kiti dvylika kelialapių atiteks devyniems Europos zonos atrankos atkrintamųjų rungtynių nugalėtojams ir birželio pabaigoje vyksiančio Amerikos čempionato prizininkams.

2015 metų planetos vyrų rankinio čempionatas sausio 17 – vasario 1 dienomis vyks Katare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius