Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07

Lietuvos rinktinės rankininkė rungtyniaus Čempionų lygoje

Lietuvos rinktinės rankininkė Aušra Šponė keliasi į EHF Čempionų lygoje rungtyniaujantį „Banik Most“ klubą. Kairiojo pusiau krašto pozicijoje žaidžianti 21-erių metų lietuvė su daugkartiniu Čekijos čempionu pasirašė 2 metų kontraktą.
Aušra Šponė
Aušra Šponė / LRF nuotr.

„Čempionų lygos klubo kvietimas tikrai labai nustebino. Praėjusią savaitę keletą dienų viešėjau Čekijoje ir dalyvavau vadinamoje peržiūroje. Sekėsi tikrai gerai ir klubas pareiškė, kad nori pasirašyti kontraktą. Suderinome detales ir pirmadienį sutartis jau buvo pasirašyta. Šeštadienį vėl vykstu į Čekiją jau kaip visavertė komandos narė. Dar nežaisiu sekmadienį vyksiančiame pirmame Čempionų lygos ture. Būsiu kartu su komanda, tačiau debiuto Čempionų lygoje dar reiks palaukti“, – Rankinis.lt sakė A.Šponė.

Paskutinį kartą moterų Čempionų lygoje Lietuva savo atstovę turėjo 2017-2018 m. sezone, kai Vienos „Hypo“ komandoje žaidė Sonata Vijūnaitė.

Lietuvos rinktinėje A. Šponė debiutavo sulaukusi vos 18 metų. 2019 metais aštuoniolikmetė buvo išrinkta geriausia Lietuvos rankininke. Trenerio Karolio Kaladinsko auklėtinė iki tol visą laiką rungtyniavo Vilniaus „Eglės“ komandoje, su kuria praėjusį sezoną tapo Lietuvos vicečempione ir pateko į Lietuvos rankinio federacijos taurės turnyro finalą.

„Sutartis su Čempionų lygos klubu – didelis žingsnis į priekį mano karjeroje. Tikėjausi šį sezoną pradėti legionierės karjerą, tačiau, kad tai bus stipriausioje Europos lygoje rungtyniaujanti komanda, galėjau tik pasvajoti. Tik neseniai išsigydžiau kelio traumą, dėl kurios negalėjau rungtyniauti beveik metus ir negalvojau, kad taip greitai kilsiu karjeros laiptais. Laukia didelis žingsnis pirmyn. Labai tikiuosi tobulėti, nes komandos lygis tikrai aukštas, žaidimas greitesnis negu Lietuvoje, naudojami kiti treniruočių metodai. Mosto mieste moterų rankinis labai mylimas ir komandą nuolat palaiko gausus būrys žiūrovų. Su nekantrumu laukiu debiuto“, – teigė A.Šponė.

Sirgalių „Juodieji angelai“ vadinama Mosto miesto komanda namų rungtynes žaidžia „Sportovni Hala“ arenoje, talpinančioje 1400 žiūrovų. Lenko Adriano Stružiko treniruojamos ekipos pagrindą sudaro čekės, komanda taip pat turi tris legionieres iš Slovakijos ir po vieną žaidėją iš Lenkijos bei Nyderlandų.

„Banik Most“ pastaruoju metu tapo Čekijos rankinio flagmanu ir nuo 2013 m. niekam neužleidžia šalies čempionių sosto.

Europos turnyruose didžiausią pergalę „Banik Most“ rankininkės iškovojo 2013 m., kai laimėjo EHF Iššūkio taurę. Vėliau čekės žaidė Europos lygoje, o 2019-2020 m. sezone pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo kelialapį į Čempionų lygą. Po dvejų metų praleistų Europos lygoje, „Banik Most“ klubas šį sezoną į Čempionų lygą grįžo gavęs vardinį EHF kvietimą.

Čempionų lygoje „Banik Most“ rungtyniaus A grupėje su čempionių titulą ginančiomis Kristiansando „Vipers“ (Norvegija) rankininkėmis, „Odense“ (Danija), „Krim Mercator“ (Slovėnija), „Bietigheim“ (Vokietija), „Brest-Bretagne“ (Prancūzija), Budapešto „Ferencvarosi“ (Vengrija) ir Bukarešto CSM (Rumunija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius