-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 30

Lietuvos vyrų tinklinio komandos nepasigailėjo latvių

Savaitgalį vykusiose „Credit24“ Baltijos vyrų tinklinio čempionato rungtynėse fantastiškai pasirodė abi Lietuvos komandos. Tiek „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“, tiek Šiaulių „Elgo-Master Idea-SM Dubysos“ komandos laimėjo po abejas žaistas rungtynes.
 „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“
„Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Vilniaus klubas šeštadienį namuose 3-0 (27:25, 25:22, 25:20) nugalėjo Baltijos vicečempionę Jelgavos „Biolars“ (Latvija) ekipą. Vilniečiams po 13 taškų pelnė Robertas Juchnevičius ir Artūras Vasiljevas.

Nors pergalė pasiekta po trijų setų kovos, vilniečiams teko gerokai paplušėti. Visuose trijuose setuose šeimininkai į priekį išsiverždavo tik pačiose pabaigose. Pirmąjį ir antrąjį setus užbaigė sostinės klubo kapitono Dmitrijaus Šlomino neatremiami padavimai, o trečiajame sete vilniečius išgelbėjo keturi iš eilės taškai lemiamais momentais.

Sekmadienį „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ tinklininkai savo aikštėje gerokai lengviau 3-0 (25:13, 25:12, 25:14) nugalėjo Kuldygos ASK (Latvija) komandą.

„Šeštadienį geriau sužaidėme tik setų pabaigas. Laimėjome 3-0, bet galėjome ir pralaimėti tokiu pačiu rezultatu. Atakų realizacija ir kraštuose, ir centre buvo prasta. Teigiamą mačo baigtį iš esmės lėmė padavimas ir geros užtvaros trečiojo seto pabaigoje. Sekmadienį žaidėme kokybiškiau, bet buvo aišku, kad varžovai negalėjo mūsų paspausti. Kuldygos ekipa po šeštadienio rungtynių dėl traumos prarado pagrindinį priėmėją, taip pat į Lietuvą neatvyko jų pagrindinis libero žaidėjas, todėl jų priėmimo linija buvo prasta ir neatremiamais padavimais pasižymėjo beveik visi mūsų ekipos nariai“, – mintimis dalijosi „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ treneris Vasilijus Burakinskis.

Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ savo aikštėje 3-1 (25:17, 25:18, 20:25, 25:12) įveikė ASK tinklininkus ir 3-1 (25:22, 24:26, 25:19, 25:21) – „Biolars“ ekipą. Antrajame mače šiauliečių gretose išsiskyrė Arnas Rumševičius, kuris pelnė 19 taškų.

Baltijos lygos debiutantas Šiaulių klubas pirmajame rate išvykoje šioms latvių ekipoms buvo pralaimėjęs, todėl šiauliečiams pavyko atsirevanšuoti.

„Pirmajame rate mums tai buvo pirmosios rungtynės, žaidėjus slėgė atsakomybė, buvo daug jaudulio. Dabar mūsų forma yra daug geresnė, žaidėjai įgijo patirties ir subrendo pergalėms. Šį savaitgalį man patiko žaidėjų kovingumas, taip pat gerai priiminėjome kamuolius. Žinoma, neišvengėme savo klaidų, bet po truputį stengiamės mažinti jų kiekį. Galiu išskirti Gilberto Kerpės pasirodymą. Jis jau atsigavo po traumų ir buvo tikras komandos lyderis. Smagu, kad prie savų sirgalių pavyksta parodyti gerą žaidimą, nes palaikymas mums labai reikalingas“, – pasakojo šiauliečių treneris Modestas Strockis.

36 taškus turinti „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komanda turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, o „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (21 tšk.) pakilo į devintąją poziciją ir pasivijo aštuntoje vietoje esantį Rygos „RTU-Robežsardze“ (Latvija) klubą.

Kitą savaitgalį Lietuvos komandos išvykoje žais su Uozuolniekų „Poliurs“ (Latvija) ir „RTU-Robežsardze“ ekipomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius