Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 03

LMRL ketvirtfinalių pradžia pažymėta staigmena Klaipėdoje

Šeštadienį startavo Lietuvos moterų rankinio lygos (LMRL) ketvirtfinalio kovos. Per pirmąsias rungtynes dvi favoritės iškovojo pergales išvykose, o Klaipėdoje buvo užfiksuota ir pirmoji atkrintamųjų varžybų staigmena.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / nuotr. LRF
Temos: 1 Rankinis

Reguliaraus sezono nugalėtojos Kauno rajono „Cascados-HC Garliavos SM“ rankininkės pateko tiesiai į pusfinalį, o aštuntą poziciją užėmusios „Molėtų“ merginos savo pasirodymą jau baigė, tad ketvirtfinalio etape kaunasi trys poros.

Kaip ir buvo galima tikėtis, daugiausiai intrigos užfiksuota mače Klaipėdoje, kur susitiko „Viesulo SC-Dragūno“ rankininkės ir Vilniaus SM „Tauras“. Nors aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmė vilnietės, tačiau pirmajame mače jos nusileido varžovėms – 24:27 (11:13).

Klaipėdos rankininkės pirmavo praktiškai nuo pirmųjų susitikimo minučių, o antrajame kėlinyje buvo įgijusios ir 6 įvarčių persvarą – 19:13. Nors „Tauras“ spurtavo ir priartėjo iki vieno įvarčio skirtumo (22:23), tačiau susitikimo pabaigoje „Viesulo SC-Dragūno“ merginos sugebėjo susikrauti 3 įvarčių persvarą – 27:24.

Rezultatyviausios nugalėtojų gretose buvo Mireta Rutytė ir Dovilė Mižutytė, pelniusios po 7 įvarčius, Samanta Klovaitė pridėjo 4, Aušra Stroputė ir Austėja Rimkutė – po 3. Vilniaus komandai Silvija Mackonytė surinko 10 įvarčių, Gabija Balevičiūtė ir Dominyka Andronik – po 5.

Saugiai prieš antrąjį mačą negalės jaustis ir Kauno „ACME-Žalgiris“, kuris nors išvykoje ir palaužė Šiaulių SC „Dubysos“/ŠSG merginas, tačiau tai padarė vos keturiais įvarčiais – 33:29 (20:10).

Žalgirietės solidžiai pradėjo rungtynes ir gana gretai susikūrė solidų pranašumą (11:2), o po pirmojo kėlinio pirmavo net 10 įvarčių skirtumu – 20:10. Vis tik viešnios iš Kauno pernelyg atsipalaidavo po pertraukos ir skirtumas ėmė tirpti. Įpusėjus antrajam kėliniui šiaulietės sumažino atsilikimą iki 2 įvarčių (26:24), tačiau paskutinėmis kėlinio minutėmis žalgirietės vėl sugebėjo šiek tiek padidinti savo pranašumą – 33:29.

Nugalėtojoms Viltė Lubytė surinko 10 įvarčių, Grėta Burkaitė pridėjo 7, Neringa Gudaitytė ir Austėja Narauskaitė – po 5. Šiaulių ekipai Deimantė Pupšytė pelnė 8 įvarčius, Lina Abramauskaitė ir Rugilė Bendikaitė pridėjo po 5.

Saugiausiai prieš antrąjį mačą galės jaustis Vilniaus „Eglės“ merginos, kurios pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje 37:24 (16:10) nugalėjo Alytaus SRC „Margirio“ rankininkes.

Rungtynių pradžioje alytiškės demonstravo susikaupimą ir lengvai persvaros krautis viešnioms iš sostinės nepavyko. Vis tik aukštesnę pavarą įjungusios vilnietės dar iki pertraukos atitrūko 6 įvarčių pranašumu – 16:10. Antrojo kėlinio pradžioje „Eglė“ atliko lemiamą spurtą ir padidino persvarą iki 14 įvarčių – 27:13. Per likusį laiką nei vienai iš komandų nepavyko surengti žymesnio spurto, o susitikimas baigėsi užtikrinta Vilniaus klubo pergale – 37:24.

Vilniaus ekipai 8 įvarčius pelnė buvusi „Margirio“ žaidėja Vakarė Damulevičiūtė, 6 pridėjo Dovilė Navikaitė, po 5 – Beatričė Ruseckaitė ir Auksė Sviderskienė. Alytaus komandai net 13 įvarčių įmetė Gabrielė Paukštytė, 6 surinko Rūta Gervytė, 4 – Austėja Arbačiauskaitė.

Atsakomieji ketvirtfinalio mačai bus žaidžiami jau po savaitės. Tuomet pusfinalyje komandos jau žais serijas iki 2 pergalių, o didžiajame finale kovojama bus iki 3 laimėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius