Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 14

LMRL pirmenybėse netikėtą pergalę pasiekė alytiškės

Šeštadienį Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) poilsio neturėjo nė viena iš komandų ir savuosius mačus sužaidė visi 8 klubai.
Vakarė Damulevičiūtė
Vakarė Damulevičiūtė / Vainiaus Sodeikos nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Staigmena galima laikyti rezultatą, užfiksuotą Šiauliuose, kur „Dubysa“/SG priėmė Alytaus „Margirio“ rankininkes.

Jau pirmajame kėlinyje jauna ir ambicinga Alytaus ekipa nustebino varžoves savo užtikrintu puolimu ir per 30 minučių susikūrė apčiuopiamą 7 įvarčių pranašumą – 20:13. Po pertraukos nors šiaulietės ir sugebėjo stabilizuoti situaciją ir mažinti atsilikimą, tačiau per pirmąją rungtynių pusė jos atidavė per daug ir „Margiris“ šventė pergalę – 40:36.

Alytaus klubą į priekį vedė įprastas lyderių tandemas – Gabrielė Paukštytė ir Deimantė Burbaitė surinko po 13 įvarčių, joms puikiai talkino Austėja Arbačiauskaitė, surinkusi 5, Viktorija Kašėtaitė pridėjo 3.

Šiaulių klube išsiskyrė Deimantė Pupšytė, kuri įmetė 9 įvarčius, Laura Tumaitė surinko 8, Augustė Vilimaitė – 6, Vaida Repečkienė – 5.

Intrigos buvo galima laukti Garliavoje, kur šeimininkės „Cascados-HC Garliava SM“ priėmė šį sezoną milžinišką žingsnį į priekį žengusią Vilniaus SM „Tauro“ ekipą.

Pirmajame kėlinyje vilnietės mažai kuo nusileido savo tituluotoms varžovėms, tačiau garliavietės puikiai naudojosi varžovių klaidomis ir iki pertraukos susikūrė 4 įvarčių pranašumą – 14:10. Antrajame kėlinyje intriga laikėsi gana ilgai, tačiau lemiamu metu šeimininkės vėl sėkmingai naudojosi galimybėmis bėgti į greitą puolimą ir taip pratęsė savo pergalių seriją – 30:23. Šiame sezone Kauno rajono rankininkės dar nesuklupo nė karto ir tai buvo jų jau aštuntoji pergalė.

Garliavos komandai Kamilė Bušaitė surinko 8 įvarčius, Mantė Voskresenskaja pridėjo 6, Emilė Aglinskaitė, Inesa Verbovik ir Karolina Sparnauskaitė – po 3.

Vilniaus klubui Silvija Mackonytė įmetė 8 įvarčius, Dominyka Andronik pridėjo 7, Kamilė Stanelytė – 4.

Intrigos galima buvo laukti ir mače Kaune, kur „ACME-Žalgiris“ susitiko su Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno“ rankininkėmis.

Pirmojo kėlinio metu abiems komandoms sunkiai sekėsi ginti savuosius vartus ir po rezultatyvių 30 minučių Kauno klubas turėjo tik minimalų pranašumą – 19:18. Jau antrojo kėlinio pradžioje žalgirietės surengė spurtą ir išlaikė pergalingą pranašumą iki finalinio rungtynių švilpuko – 38:34.

Nugalėtojoms Martyna Vaitkutė ir Deimantė Baranauskaitė įmetė po 7 įvarčius, Neringa Gudaitytė ir Viltė Lubytė pridėjo po 6, Grėta Burkaitė – 5.

Klaipėdos klubui Dovilė Mižutytė įmetė 7 įvarčius, Austėja Rimkutė ir Aušra Stroputė pridėjo po 6, Skirmantė Pociūtė, Mireta Rutytė ir Fausta Abrutytė – po 4.

Lengviausią pergalę, kaip ir buvo galima tikėtis, šeštadienį pasiekė Vilniaus „Eglės“ klubas, kuris namuose priėmė „Molėtų“ rankininkes.

Itin plačią rotaciją naudojusi Karolio Kaladinsko vadovaujama „Eglė“ jau pirmajame kėlinyje atsakė į visus klausimus ir susikūrė dviženklį pranašumą – 21:9. Po pertraukos šeimininkių rezultatyvumas šiek tiek krito, tačiau tai nesutrukdė šiai komandai iškovoti užtikrintos pergalės – 38:17.

„Eglei“ Greta Sadauskaitė įmetė 9 įvarčius, Beatričė Ruseckaitė pridėjo 6, Vakarė Damulevičiūtė – 5, Greta Makovskytė – 4.

Molėtų klubui Ieva Podolskė pelnė 6 įvarčius, Monika Lastovskytė surinko 4, Lina Umbrasaitė – 3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius