Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 02

Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius paplūdimio tinkliniui skirs dar didesnį dėmesį

Pasibaigus paplūdimio tinklinio kovoms, kaip iki šiol buvo įprasta, Luko Každailio ir Arno Rumševičiaus keliai neišsiskirs. 20-mečių pora toliau kartu treniruosis paplūdimio aikštelėje ir žais vienoje komandoje Lietuvos vyrų čempionate.
Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis
Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis / Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt nuotr.

Europos čempionate tikslo nepasiekė

Į Europos jaunimo (iki 22 metų) paplūdimio tinklinio čempionatą Portugalijoje A.Rumševičius ir L.Každailis vyko turėdami tikslą įkopti bent į geriausiųjų aštuntuką. Sunkiai ir per plauką pasiekę aštunfinalį, lietuviai susitiko su turnyro vienais iš favoritų lenkais 2:0 (21:13; 21:16) bei buvo priversti baigti pasirodymą.

Lenkijos komanda, finale nugalėjusi prancūzus 2:0 (21:17; 21:12), tapo čempionato nugalėtojais.

Jie viskuo pranašesni. Fiziškai stipresni, turi daugiau patirties.

Pogrupio rungtynėse A.Rumševičius ir L.Každailis susitiko su vokiečiais Niklasu Rudolfu ir Clemensu Wickleriu, kurie pernai lietuviams Europos jaunimo (iki 20 metų) užtvėrė kelią į didįjį finalą. Ir šįkart Lietuvos komanda pralaimėjo 0:2 (16:21; 14:21) Vokietijos atstovams, labai panašiu rezultatu kaip ir pernai 0:2 (16:21, 15:21). „Jie viskuo pranašesni. Fiziškai stipresni, turi daugiau patirties“, – kodėl nepavyksta nugalėti vokiečių, priežastis vardijo L.Každailis.

Žaidimą vertina neigiamai

„Baisiai“, – atkirto L.Každailis, paprašytas įvertinti šį paplūdimio tinklinio sezoną. „Dirbsime dar daugiau. Per mažai stengiamės“, – pridūrė A.Rumševičius.

Rugsėjo 5-6 dienomis Vilniuje vyks Europos tinklinio konfederacijos Kontinentinės taurės IV etapo varžybos, kuriose startuos ir L.Každailis su A.Rumševičiumi. Vaikinai pasakojo, jog dar nėra aišku, ar tai jiems bus paskutinis šio vasaros sezono turnyras, ar  lietuviai dar važiuos ir į Gruziją bei Turkiją. Tačiau jau dabar yra aišku, ką Lietuvos 20-mečių pora veiks pasibaigus paplūdimio tinklinio kovoms.

Žais vienoje komandoje

L.Každailis ir A.Rumševičius Vilniuje toliau tęs treniruotes paplūdimio tinklinio aikštelėje, o savaitgaliais trauks į salę rinkti pergalių už Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ komandą Lietuvos vyrų čempionate. „Komandos, trenerio (Modesto Strockio – aut. past.) požiūris labiausiai sutapo su mūsų. Šiaulių komanda mums tinkama, ten žaidžia jaunimas, treneris tinka, sąlygos irgi labai geros“, – savo pasirinkimą komentavo L.Každailis.

Iki šiol L.Každailio ir A.Rumševičiaus pora po paplūdimio tinklinio kovų išsibėgiodavo į skirtingas komandas, o nuo šių metų vaikinai siekia žaidimui ant smėlio skirti ypatingą dėmesį – treniruosis kartu.

A.Rumševičius Šiaulių komandoje jau yra žaidęs. Raseiniškis nuo 2009 m., šiame klube praleido penkis metus, o pernai rungtyniavo Estijos „Parnu“ klube. L.Každailiui, persikėlusiam iš Kelmės „Antivio-Etovio“, Šiaulių komandoje sezonas bus pirmas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius