-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 29

„Mėmelio“ rankininkai metė iššūkį lygos vicečempionams

Sekmadienį sezoną pradėjo LRF pirmojoje lygoje debiutavęs Klaipėdos rankinio klubas „Mėmelis“. Pirmosiose sezono rungtynėse klaipėdiečiams teko rimtas varžovas – praėjusio sezono lygos vicečempionai HC „Molėtai“.
Klaipėdos „Mėmelis“
Klaipėdos „Mėmelis“ / rkdragunas.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

„Mėmelis“ varžovams užkūrė tikrą pirtį ir pralaimėjo vos trimis įvarčiais – 29:32 (15:13).

Abi komandos rungtynes pradėjo kovingai nusiteikusios ir neleido viena kitai susikurti didesnės persvaros. Daugiausia komandas skyrė du įvarčiai – 4:6, 12:10, 15:13.

Antroje rungtynių pusėje molėtiškiai ėmėsi iniciatyvos ir persvėrė rezultatą savo naudai – 17:19, 19:21.

Iki rungtynių pabaigos likus dešimčiai minučių „Mėmelis“ sugebėjo išlyginti rezultatą – 25:25.

Vis dėlto kelios klaipėdiečių padarytos klaidos, Gediminui Vaitkui parodyta raudona kortelė ir drausmingesnis Molėtų rankininkų žaidimas leido vicečempionams vėl išsiveržti į priekį – 25:28.

Nors per likusias penkias minutes „Mėmelio“ekipos žaidėjas Žygimantas Strelkauskas pelnė tris įvarčius, o dar vieną pridėjo Rokas Radavičius, to neužteko, mat molėtiškiai taip pat realizavo keturis metimus. Taigi, ir nuaidėjus finalinei sirenai komandas skyrė trys įvarčiai – 29:32.

Molėtų ekipos treneris Deividas Pranka teigė, kad pirmas įspūdis apie debiutantus – tai bus stipri komanda.

„Yra daug patyrusių žaidėjų, senų vilkų. Mums tikrai buvo sudėtinga su jais žaisti. Tik kai jiems primetėme savo greitą žaidimą, gavome rezultatą. Bet kova vyko lygiai, įvartis į įvartį, ir net labai ilgai vijomės. Svarbu, kad yra pergalė, o tobulinti dar yra ką“, – komentavo D. Pranka, pridūręs, kad komandai šiemet keliami aukščiausi tikslai.

„Buvome treti, buvome antri, norime būti pirmi“, – šypsojosi D. Pranka.

Aukščiausius tikslus kelia ir žaidžiantysis „Mėmelio“ treneris Kęstutis Kremeris.

„Mes susirinkome ne šiaip pažaisti rankinį, o siekti rezultatų. Tikslą sau keliame patį aukščiausią. Jau šios pirmosios rungtynės parodė, kad galime gerai žaisti. Nors ir pralaimėjome, bet džiaugiamės žaidimu, vyrai gerai kovojo. Įvertinant, kokio pajėgumo mūsų varžovas, sakyčiau, rezultatas gana neblogas. Dar yra kur tobulėti. Pirmame kėlinyje buvo gera gynyba, antrame kėlinyje vyrai gal jau pavargo, tai šiek tiek daugiau chaoso buvo žaidime“, – komentavo K. Kremeris.

Jis akcentavo, kad komandos sudėtyje esančių žaidėjų tiek amžius, tiek patirtis labai skiriasi. „Mėmelio“ sudėtyje – ir būrys jaunųjų „Dragūno“ žaidėjų: Orestas Biknius, Benediktas Pakalniškis, Mantas Stankaitis, Tomas Valentukevičius, Ignas Savičius.

„Mūsų komandos idėja ir buvo suvienyti skirtingų kartų rankininkus – tuos, kurie jau baigė karjerą, ir tuos, kurie dar tik ją pradeda. Norime ne stovėti vietoje, o judėti į priekį ir sportuoti“, – pabrėžė K.Kremeris.

Statistika

„CSC Telecom-Mėmelis“: Orestas Biknius, Žygimantas Strelkauskas – po 6, Vitalijus Plotnikovas – 5, Gediminas Dumčius – 4, Justinas Riauba – 3, Gediminas Vaitkus, Rokas Radavičius – po 2, Kęstutis Kremeris – 1.

„Molėtai“: Mindaugas Agurkis – 10, Airidas Petronis – 8, Deividas Matulis – 6, Robertas Skobas – 2, Arminas Dikas, Eivydas Semėnas, Žygimantas Girskas, Julius Narkevičius, Donatas Broga, Ernestas Sarolis – po 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius