Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 22

Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė pateko į Europos čempionato finalą

Pajėgiausia Lietuvos paplūdimio tinklinio moterų pora – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė sulaukė gerų žinių iš Europos tinklinio federacijos. Lietuvės pateko į pačias svarbiausias šio sezono varžybas Senajame žemyne - Europos čempionato finalą, kuris vyks liepos 28 – rugpjūčio 2 dienomis Klagenfurte, Austrijoje.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prestižinėse varžybose kasmet susirenka Europos paplūdimio tinklininkų elitas, turintis  aukščiausius reitingus. I. Dumbauskaitei ir M. Povilaitytei galimybę patekti į šį turnyrą užtikrino pasaulio reitingo taškų kraitis, iškovotas Europos žaidynėse Baku drauge su bronzos medaliais.

Po ne itin sėkmingos sezono pradžios nebuvo aišku, ar mes pateksime į Europos čempionato finalą.

Lietuvės (23 reitingas) pateko į G pogrupį drauge su vokietėmis Chantal Laboureur ir Julia Sude (7 reitingas), čekėmis Kristyna Kolocova ir Marketa Slukova (10 reitingas) ir suomėmis Essi Hasu ir Anniina Parkkinen (26 reitingas). Į atkrintamąsias varžybas, kuriose žaidžiama vieno minuso sistema,  patenka po 3 iš 4 geriausių kiekvieno pogrupio komandų.

„Po ne itin sėkmingos sezono pradžios nebuvo aišku, ar mes pateksime į Europos čempionato finalą. Tačiau labai sėkmingai startavusios Europos žaidynėse Baku mes tą šansą išsikovojome ir dėl to be galo džiaugiamės“, – kalbėjo Ieva Dumbauskaitė.

Paklausta apie būsimas varžoves G pogupyje, tinklininkė pasakojo: „Esame žaidusios ir su vokietėmis, ir suomėmis. Su pirma Čekijos ekipa kausimės pirmąsyk. Prieš suomes dar užvakar pavyko laimėti komercinio turnyro „Škoda Masters“ finale Estijoje. Tačiau tai pajėgi komanda ir Klagenfurte su jomis mums tikrai nebus lengva.

Manau, kad tiek čekės, tiek vokietės šiuo metu už mus yra stipresnės. 

Manau, kad tiek čekės, tiek vokietės šiuo metu už mus yra stipresnės. Čekės pernai laimėjo ne vieną Pasaulio turą, vokietės šiemet sėkmingai žaidžia „Grand Slam“ turnyruose. Tačiau mes su treneriais panagrinėsime jų vaizdo įrašus, susidėliosime taktiką, ir, jei būsime drąsios, tikslios ir pavyks padaryti nedaug klaidų, galime laimėti.“

Europos paplūdimio tinklinio čempionato finale dalyvauja po 32 pajėgiausias vyrų ir moterų komandas, suskirstytas į aštuonis pogrupius. Turnyro prizinis fondas tiek moterų, tiek vyrų varžybose – po 100 000 EUR, nugalėtojų poros uždirbs po 500 pasaulio (FIVB) reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius