Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 26

Muaythai populiarumo fenomeną Lietuvoje pratęs turnyras Kaune

Dar visai neseniai prasidėjęs ir milžiniško susidomėjimo sulaukęs Muaythai (tailandietiško bokso) bumas tęsiasi. Praeitais metais įvykę BESTFIGHT ir BIGFIGHT turnyrai šiemet įgauna POWERFIGHT vardą. Kritikams kandžiai spėliojant kas lemia tokį staigų publikos susidomėjimą Muaythai augimu, šios sporto šakos puoselėtojai pateikia vis daugiau staigmenų. Organizuojamos ne tik pirmosios POWERFIGHT turnyro kovos, kurios startuoja jau sausio 31 d. Kauno Žalgirio arenoje, tačiau numatomas ir visas metinis ciklas, žadantis Muaythai aistruoliams neišdildomus įspūdžius ir kraują stingdančių kovų maratoną. Renginio organizatoriai numato, kad neprognozuojamu greičiu plintantis Muaythai virusas neleis atsikvėpti nei sekundei ir žiūrovų pageidavimu tokios kovos taps tradicija.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / A. Venskaus nuotr.

Kol vieni spėlioja Muaythai plėtros ir populiarumo priežastis, Lietuvos K-1 federacijos prezidentas, Lietuvos kovos menų legenda tapęs Romualdas Navickas nei kiek nesistebi Muaythai  sėkme. „Rytų kovos menai visame pasaulyje propaguojami jau nuo senų senovės. Džiaugiuosi matydamas, kad Lietuva taip pat subręndo dvikoviniam sportui ir pajautė šio judėjimo svarbą“, – su džiaugsmu kalbėjo R. Navickas.

VIDEO: Renginio anonsas

Rytų kovos menų turnyre susijungia skirtingas kovos  rūšis kultivuojantys sportininkai. Pagal Muaythai, MMA ir K1 taisykles kovojantys garsiausi Lietuvos talentai ruošiasi nustebinti ne tik kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu, tačiau ir specialiais ritualiniais šokiais, vadinamais Ram Muay Wai Kru, kurie, pasak vyriausiojo trenerio Mariaus Misiūno, yra ne tik pagarbos savo mokytojams parodymas, bet ir psichologinis susitelkimas kovai.

Džiaugiuosi matydamas, kad Lietuva taip pat subręndo dvikoviniam sportui ir pajautė šio judėjimo svarbą

Kaip parodė praeitų metų rezultatai, Lietuvos kovotojai drąsiai gali vadinti save profesionalais. Skinamos pergalės bei laurai tarptautiniuose turnyruose ir medalių gausa Europos Muaythai čempionate – tik pradžia. Sportininkų ryžtas, nuoseklus darbas ir užsibrėžti tikslai kelia Muaythai į naują lygmenį, kuriame kelio pabaigos nenusimato. Užkulisiuose kalbama, kad tokiu progresu judantis Muaythai populiarumas ilgainiui, kaip ir visame pasaulyje,  turėtų prilygti net tokioms tradicinėms sporto šakoms kaip krepšinis ar futbolas.

Renginys žada  net dešimt kraują stingdančių kovų ir galingą energijos užtaisą žiūrovams. Beribės galimybės vidutinio ir sunkaus svorio sportininkams: garsiausių Lietuvos Muaythai atstovų laukas akcentuoja greitį ir techniką prieš dydį ir jėgą.  Ringe prieš Baltarusijos Muaythai čempionus pirštines surems Pasaulio Muaythai čempionas Deividas Danyla  ir vienas profesionaliausių Muaythai sportinikų – Vaidas Valančius. „Vienas mažas apsirikimas kovotojui puolant ar ginantis gali baigtis nokautu, kas šiose kovose nutinka labai dažnai“, – pabrėžia Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

POWERFIGHT turnyrų tikslas – išaiškinti kurie Lietuvos dvikovinio sporto atstovai verčiausi stoti į didžiosios arenos ringą ir susigrumti su garsiausiais pasaulio sportininkais. Norėdami nepraleisti nei vienos kraują stingdančių kovų akimirkos ir visą renginių ciklą stebėti nuo pat pradžių, Muaythai mylėtojai  maloniai kviečiami į sausio 31 d. Kauno Žalgirio arenoje vyksiantį POWERFIGHT startą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius