-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 28

Nacionaliniai olimpiniai komitetai turi įgyvendinti antidopingo kodeksą

Tarptautinė antidopingo agentūra kartu su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK) dar birželio 17 dieną kreipėsi į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) dėl papildomų Lietuvos sportininkų dopingo testų atlikimo.
Edis Urbanavičius
Edis Urbanavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

TOK savo kreipimusi įpareigojo LTOK užtikrinti, kad prieš žaidynes iš būsimų olimpiečių bus paimtas ne mažesnis nei TOK nurodytas dopingo mėginių skaičius, o LTOK privalo šį reikalavimą išpildyti. Šiuos testus atliks Lietuvos antidopingo agentūra (LAA), pagal įstaigos patvirtintus įkainius.

Pagal olimpinę chartiją kovai su dopingu sporte vadovauja TOK, o priimti ir įgyvendinti Pasaulio antidopingo kodeksą turi Nacionaliniai olimpiniai komitetai. Lietuvoje testų atlikimą vykdo valstybės įsteigta Lietuvos antidopingo agentūra, tačiau sklandžią kovos su dopingu kontrolę turi užtikrinti ir LTOK.

„Lietuvoje yra susiklosčiusi neigiama praktika, nes LAA veikla finansuojama iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF), kuris skirtas sportinio aktyvumo skatinimui. Tačiau net ir esant tokiai ydingai praktikai įspėjau tarybos narius, kad šie metai olimpiniai ir LAA būtina numatyti papildomų lėšų rezervą, tačiau į mano nuomonę atsižvelgta nebuvo“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

LAA vykdo einamąją planinę kontrolę, atlieka prevencinį darbą ir teikia mokamas dopingo kontrolės paslaugas sporto renginių organizatoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius