Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 27

Neįprastos futbolo atmainos: kamuolys – ir ant „teniso“ stalo, ir prie motociklo

Motobolas Lietuvoje turi jau gana senas tradicijas, tik Radviliškis jį kelis dešimtmečius buvo primiršęs. Dabar „futbolas ant ratų“ vėl grįžo, o klubą atkūrusiam Viktorui Gusevui trūksta tik rėmėjų. Kita sporto šaka – tekbolas – savo tradicijas dar kuria tiek Radviliškyje, tiek visoje Lietuvoje. Pirmieji tekbolo stalai atkeliavo neseniai, tačiau entuziastai jau svajoja apie tarptautinius turnyrus.
Naujas žaidimas Lietuvoje – tekbolo užuomazgos Radviliškyje
Naujas žaidimas Lietuvoje – tekbolo užuomazgos Radviliškyje / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Sporto šaka – nuo 2012 metų

Kas yra tekbolas? Toks klausimas galbūt ir nekyla tikriems sporto entuziastams, tačiau mažiau tuo besidomintys turėtų kilstelėti antakį.

Ir nenuostabu – ši sporto šaka dar itin jauna. Stebint žaidžiančius vaikinus Radviliškio sporto arenoje atrodo, kad čia jaunieji futbolininkai tiesiog pramogauja.

„Tekbolas pakankamai nauja sporto šaka, tai, galima sakyti, futbolo atmaina. Ji gimė 2012 metais Vengrijoje ir po truputį plinta po pasaulį. Netgi sakyčiau, ne po truputį, o labai sparčiai – vis daugiau šalių įsitraukia į šį procesą, steigia federacijas, jau vyksta tarptautiniai turnyrai, Europos, pasaulio čempionatai.

Kaip tik šiuo metu gruodžio 8-11 d. vyks pasaulio čempionatas Lenkijoje, kur tikimės turėti Lietuvos atstovą“, – pasakoja Lietuvos tekbolo federacijos viceprezidentas Lukas Arlauskas.

Lukas šypsosi – stalai į Lietuvą atkeliavo tik prieš kelias savaites, tad daug laiko pasiruošti būsimam čempionatui nėra. Tačiau kol kas, kaip sako, dalyvauti – parodyti, kad irgi turime šią sporto šaką, susipažinti su kitomis federacijomis.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Lukas Arlauskas, Lietuvos tekbolo federacijos viceprezidentas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Lukas Arlauskas, Lietuvos tekbolo federacijos viceprezidentas

„Taisyklės turi panašumo į stalo teniso, tik yra šiek tiek skirtumų. Turime padavimą, kurio metu permušame kamuolį į varžovų pusę ir kamuolys turi atsitrenkti į kitą stalo pusę. Atlikus ne daugiau kaip tris prilietimus kamuolys turi būti grąžintas į priešininkų pusę.

Liesti kamuolį galima visomis kūno vietomis išskyrus rankas – galva, kojomis, keliais, pečiais“, – apie patį žaidimą pasakojo federacijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius