Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 22

Neįtikėtinas pasiaukojimas – traumą patyręs latvis padovanojo komandai bronzos medalį

Savaitgalį Portugalijoje finišavo prestižinis FIVB keturių žvaigždučių serijos paplūdimio tinklinio turnyras „Espinho Open". Jo finale susitiko dvi elitinės Brazilijos komandos, tačiau didžiausiomis turnyro žvaigždėmis tapo latviai Martinis Plavinis ir Edgaras Točas. O jei dar tiksliau – tai olimpinis prizininkas M.Plavinis.
Martinšas Plavinšas ir Edgaras Točas
Martinšas Plavinšas ir Edgaras Točas / nuotr. FIVB

11-ą vietą pasaulio reitinge užimantys latviai sėkmingai žygiavo šiame turnyre ir tik pusfinalyje 0:2 (19:21, 15:21) nusileido brazilams Alisonui Cerutti ir Alvaro Filho. Mažajame finale latviai kovojo su čiliečiais Marco Grimaltu ir Estebanu Grimaltu.

Pirmąjį setą M.Plavinis ir E.Točas laimėjo 21:13. Bet antrojo seto vidury Latvijos paplūdimio tinklinio gerbėjai pasijautė tarsi geram siaubo filme – M.Plavinis nesėkmingai nusileido ant žemės ir patyrė kojos traumą.

Vos atsikelti sugebėjusiam M.Plavinis buvo suteikta pagalba ir visų nuostabai jis nusprendė tęsti žaidimą. Buvo akivaizdu, kad žaisti jis gali tik viena koja ir kenčiant milžinišką skausmą. Tačiau dėl neįtikėtino kovingumo latviai neatidavė varžovams iniciatyvos ir artėjo link pergalės.

Simboliška, kad pergalingą tašką sukandęs dantis pelnė būtent M.Plavinis, aiškiai visiems pademonstravęs, ką gali patirtis ir pasiaukojimas. Latviai iškovojo pergalę 2:0 (21:13, 21:18) ir prestižinio turnyro bronzos medalius.

Turnyro, kurio prizų fondą sudarė 300 tūkst. JAV dolerių, finale brazilai A.Cerutti ir A.Filho 2:1 (21:13, 15:21, 15:9) įveikė tautiečius Andrę Steiną ir George'ą Wanderley'ų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius