Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 04

Pasaulio čempionate kvalifikacijos barjerą įveikė keturi Lietuvos orientacininkai

Latvijoje šeštadienio ryte vyko kovos į pasaulio orientavimosi sporto sprinto finalą. Pačiame Rygos centre tarp 50 valstybių pajėgiausių sportininkų varžėsi ir šeši Lietuvos atstovai – keturiems jų pavyko įveikti kvalifikacijos barjerą. Jau popiet sprinto finale bėgs Jonas Vytautas Gvildys, Vilius Aleliūnas, Algirdas Bartkevičius ir Aušrinė Kutkaitė.
Algirdas Bartkevičius
Algirdas Bartkevičius / orienteering.lt nuotr.

Sprinto kvalifikacijoje vyrams reikėjo įveikti 3,5-3,6 km distancijas. Iš viso buvo po tris moterų ir vyrų pogrupius, kiekviename jų į finalą pateko po 15 geriausiai pasirodžiusių atletų. Savo pogrupyje geriausiai tarp Lietuvos vyrų pasirodė J. V. Gvildys, kuris buvo 9-as ir distanciją įveikė per 12 min. 9 sek. Pogrupio lyderis buvo švedas Jonas Leanderssonas.

A. Bartkevičiaus pogrupyje konkurencija buvo didžiausia, kadangi į finalą patekęs 15-ukas turėjo ypač mažą atotrūkį iki lyderio – paskutinis vos 27 sek. Pats A. Bartkevičius buvo 13-as ir distanciją įveikė per 12 min. 8 sek.

Kitas Lietuvos atstovas V. Aleliūnas distanciją įveikė per 11 min. 49 sek. ir atsirinko paskutiniu numeriu į finalą – savo pogrupyje buvo 15-as. Nuo lyderio belgo Janiko Michielso lietuvis atsiliko 49 sek.

Kvalifikacijoje startavo trys Lietuvos moterys. Į finalą patekti pavyko tik A. Kutkaitei, kuri savo pogrupyje buvo 13-a. Moterims reikėjo įveikti 3,1-3,4 km distanciją, lietuvė ją įveikė per 13 min. 6 sek. ir nuo pogrupio lyderės šveicarės Juditos Veider atsiliko 1 min. 33 sek.

Kitos dvi Lietuvos atstovės į finalą nepateko, savo skirtinguose pogrupiuose abi užėmė 21-as pozicijas. C pogrupyje startavusi Teklė Emilija Gvildytė distanciją įveikė per 15 min. 19 sek. Jai iki finalo pritrūko daugiau nei pusantros minutės. Taip pat 21-ą vietą savo pogrupyje užėmusi Vesta Ambrazaitė distanciją įveikė per 14 min. 11 sek., norint įveikti kvalifikacijos barjerą jai pritrūko beveik minutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius