Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 26

Pasaulio jaunimo čempionate I.Dumbauskaitė ir M.Povilaitytė užėmė pirmąją vietą grupėje

Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė 2014 m. FIVB pasaulio jaunimo iki 21 m. čempionate Kipre F grupėje užėmė pirmą vietą.
Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė / LTF nuotr.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuvės pirmą setą prieš Rusijos atstoves Kseniją Dabižą ir Aną Gurbunovą (8 reitingas) laimėjo, antrajame sete viena rusių pasiskundė prasta savijauta ir atsisakė tęsti varžybas, tad laimėjimas 2:0 (21:13, 21:10) užskaitytas mūsiškėms. Grupių lyderėms nereikės žaisti pirmajame atkrintamųjų varžybų rate, jos patenka iš karto į antrąjį.

Visus iki šiol vykusius mačus laimėjome didele persvara ir tai geras jausmas, kita vertus, tokios lengvos pergalės neparuošė mūsų atkrintamosioms varžyboms. Dėl to jaudinasi mūsų treneris – dabar laimime rezultatu 21:7, bet atkrintamosiose užšoksime ant JAV ar Lenkijos porų ir nesame tam pasiruošusios. 

Prieš tai grupės varžybose penktas pagal skirstymą Lietuvos duetas nesunkiai įveikė visas priešininkes – 2:0 (21:11, 21:8) Kosta Rikos atstoves Julianą Gonzalez ir Gabrielą Arias Salazar, 2:0 (21:12, 21:7) Puerto Riko atstoves Gabrielą Roman ir Carolą Biver Davilą, 2:0 (21:13, 21:17) austres Sarią Gschoepf ir Moną Gesslbauer (32 reitingas) bei 2:0 (21:2, 21:3) Sent Lusijos atstoves Skye Mondesir ir Dalą Noel.

Ieva Dumbauskaitė prieš paskutinį grupės mačą kalbėjo: „Mes pakliuvome į labai lengvą pogrupį, vienintelė Rusijos komanda yra tikrai stipri. Šį sezoną jau kelis kartus su jomis žaidėme ir vienos kitą pažįstame labai gerai. Smagu, kad būtent su rusėmis žaisime dėl pirmos vietos grupėje.

Visus iki šiol vykusius mačus laimėjome didele persvara ir tai geras jausmas, kita vertus, tokios lengvos pergalės neparuošė mūsų atkrintamosioms varžyboms. Dėl to jaudinasi mūsų treneris – dabar laimime rezultatu 21:7, bet atkrintamosiose užšoksime ant JAV ar Lenkijos porų ir nesame tam pasiruošusios. Tačiau mūsų dar laukia mačas su Rusija ir tikimės gero žaidimo“.

Rusijos atstovė Ksenija Dabiža apie lietuves atsiliepė taip: „Manau, mes esame vienodo lygio komandos. Mes galime laimėti, jos irgi gali laimėti, negaliu dabar prognozuoti. Tačiau kalbant apie visą čempionatą, manau, mes turime gerus šansus pelnyti medalius“.

Lietuvos merginų varžovės aštuntfinalyje paaiškės ištraukus burtus ir sužaidus šešioliktfinalio mačus.

Galutinė E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, mačai, pergalės, pralaimėjimai, setų santykis, taškai):

1. Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė 5 5 0 10:0 10
2. Ksenia Dabiža ir Ana Gorbunova (Rusija) 5 4 1 8:2 9
3. Saria Gschoepf ir Mona Gesslauber (Austrija) 5 3 2 6:4 8
4. Gabriela Roman ir Carola Biver Davila (Puerto Rikas) 5 2 3 4:7 7
----------
5. Yulianna Gonzalez ir Gabriela Arias Salazar (Kosta Rikas) 5 1 4 3:8 6
6. Skye Mondes ir Dala Noel (Sent Lusija) 5 0 5 0:10 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius