Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Pirmose Lietuvos rankinio lygos finalo rungtynėse prireikė pratęsimo

Dramatiška kova prasidėjo Lietuvos rankinio lygos finalo serija, kurioje iki trijų pergalių kovoja čempionų titulą ginantys Vilniaus „Šviesos“ rankininkai ir reguliariojo sezono nugalėtojas Kauno „Granitas-Karys“.
„Granitas-Karys“ – „Šviesa“
„Granitas-Karys“ – „Šviesa“ / rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Kaune vykusiose pirmose finalo rungtynėse svečiuose rungtyniavę „Šviesos“ rankininkai per pirmą kėlinį susikrovė keturių įvarčių persvarą 17:13. Antrą kėlinį „Granitas“ perėmė iniciatyvą ir jau kauniečiai pirmavo keturiais įvarčiais. Tačiau vilniečiai pakilo į lemiamą šturmą ir išlygino rezultatą. Du kėliniai baigėsi lygiosiomis 31:31.

Pratęsimo metu sąlygas diktavo „Šviesos“ rankininkai. Vilniečiai laimėjo rezultatu 38:35 ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Šarūnas Ugianskis, pelnęs 8 įvarčius. Tadas Rasakevičius prie pergalės pridėjo 7-is, Valdas Drabavičius 6-is įvarčius. „Granito“ komandoje rezultatyviausias su 10 įvarčių buvo Deividas Jovaišas, po 6-is įmetė Paulius Šarkauskas ir Matas Jurkevičius.

„Rungtynės buvo labai sunkios. To ir tikėjomės, nes „Granitas“ niekada nenuleidžia rankų, niekada nepasiduoda ir jie tai įrodė jau pusfinalyje. Reguliariajame sezone visos mūsų rungtynės su „Granitu“ buvo taškas į tašką ir laukia labai sunki serija. Noriu labai padėkoti vyrams už kovingumą, už atsidavimą, už vieni kitų palaikymą. Ačiū sirgaliams, kurie atvyko į Kauną ir mus palaikė. Antrose rungtynėse namuose tikimės dar griausmingesnio palaikymo“, – sakė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

„Rungtynės buvo lyg amerikietiški kalneliai. Susidarė toks įspūdis, kad vilniečiai buvo šviežesni ir greitesni, nes jiems pusfinalyje užteko tik dviejų rungtynių. Todėl jie geriau pradėjo rungtynes, bet vėliau mes jiems davėme grąžos. Galėjome kelias atakas užbaigti įvarčiais ir būtų nereikėję pratęsimo. Deja, šįkart sėkmė buvo ne mūsų pusėje. Rungtynės vertos finalo vardo ir turėjo labai patikti žiūrovams. Tikimės, kad tokia atkakli kova išliks ir likusiose finalo serijos rungtynėse“, – tvirtino „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Antrosios finalo rungtynės vyks gegužės 25 d. Vilniuje.

Prasidėjo ir kova dėl bronzos medalių. Pirmose rungtynėse Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai svečiuose po permainingos kovos 31:25 įveikė Alytaus „Varsą“ ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Šeimininkai pirmame kėlinyje buvo įgiję net aštuonių įvarčių persvarą. Tačiau antrą kėlinį „Dragūnas“ laimėjo net 21:10 ir tai leido švęsti užtikrintą pergalę.

Nugalėtojams Laurynas Simonavičius pelnė 7 įvarčius. „Varsos“ komandai 8 įvarčius surinko Nedas Buronko.

Atsakomosiose rungtynėse „Dragūnas“ namuose priims „Šviesą“ gegužės 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius