Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 01

Po istorinio debiuto MLB lygoje D.Neverauskas vengė naudotis telefonu: sveikinimais atakavo ir nepažįstami žmonės

Pirmasis Lietuvoje gimęs beisbolininkas, debiutavęs „Major League Baseball“ (MLB) rungtynėse. Toks įrašas balandžio 24-osios vakarą atsidūrė 24-erių Dovydo Neverausko biografijoje.
Dovydas Neverauskas
Dovydas Neverauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Aštuonerius metus „Pittsburgh Pirates“ klubo sistemoje augantis beisbolininkas istorinio šanso sulaukė prieš rungtynės su praėjusiu metų MLB čempionais „Chicago Cubs“.

Kalbėdamas su 15min D.Neverauskas pripažino, kad tai buvo netikėta.

„Buvo laisvadienis. Paskambino vidury dienos ir pasakė, kad gali būti, jog tą dieną teks mėtyti. Iš pradžių nepatikėjau. Tik 9 val. vakaro nusileidau oro uoste ir iškart vykau į stadioną. Skrisdamas stebėjau rungtynes ir mačiau, kad vis dėlto gali tekti debiutuoti, nes mačas slinko labai lėtai“, – pasakojo D.Neverauskas.

Tik šeštojo kėlinuko metu į rungtynes tiesiai iš Indianapolio atskubėjęs D.Neverauskas jau po dviejų kėlinukų pasirodė aikštėje. Jis leido varžovams pelnyti tik tašką ir iš žaidimo išmetė pirmąjį MLB žaidėją. D.Neverausko metimų „auka“ tapo „Chicago Cubs“ žaidėjas Justinas Grimmas.

Tiesa, „Pittsburg Pirates“ rungtynes pralaimėjo beviltiškai – 3:14, tačiau persvarą Čikagos beisbolo klubas susikrovė dar iki D.Neverauskui pasirodant aikštėje.

piratesprospects.com nuotr./Dovydas Neverauskas
piratesprospects.com nuotr./Dovydas Neverauskas

D.Neverauskas neslepia: šio sezono planuose debiutas MLB lygoje tikrai buvo. Bet nesitikėjo, kad tai įvyks tokioje ankstyvoje sezono stadijoje. Juolab, kad traumą patyręs A.Frazieris, kurį reikėjo pakeisti, nėra tos pačios pozicijos žaidėjas.

„Nemaniau, kad būtent mane ims, nes A.Frazieris nėra metikas. Jis – pozicijos žaidėjas. „National“ lygoje, priešingai nei „America“ lygoje, metikai ne tik meta, bet ir muša. Tą dieną „piratams“ labiau reikėjo metikų, nes jų buvo daug išnaudota. Todėl mane ir pakvietė“.

D.Neverauskas tikina, kad didelio jaudulio ir įtampos nepatyrė. Paprasčiausiai – „tam nebuvo laiko“.

„Tiesą sakant, streso nebuvo, nes viskas įvyko labai greitai. Nebuvo, kad sėdėčiau ir galvočiau, kaip dabar bus, išleis mane ar ne? Tiesiog nebuvo tam laiko. Pakvietė ir iškart vykau į rungtynes. Net nespėjau išgyventi to laukimo jausmo“, – kalbėjo geriausias Lietuvos beisbolininkas.

„Niekad negalvojau, koks būtų tobulas debiutas. Atsirado proga ir turėjau ja pasinaudoti, negalvodamas apie svajonių scenarijų“, – pridūrė D.Neverauskas. Savo pasirodymu jis liko patenkintas.

VIDEO: D.Neverausko debiutas MLB

„Visi sako, kad neblogai sumėčiau, – kukliai ramiu balsu kalbėjo Dovydas. – Padariau tai, ką reikėjo. Reikėjo uždengti komandoje atsivėrusią skylę – apsaugoti kitus metikus. Man tai pavyko“.

„Pradžioje praleidau kelis „hitus“. Juk tokia diena – gal ir jaudulys lėmė. Po to įsivažiavau, nes ir prarasti nebuvo ką. Reikėjo tiesiog daryti, ką moku geriausiai: atlikti savo metimus, atakuoti mušėjus“.

Rungtynes „PNC Park“ arenoje stebėjo 13,5 tūkst. žiūrovų. D.Neverauskas pripažino, kad atmosfera nebuvo tokia, kuri išverstų iš koto. „Mes smarkiai pralaiminėjome, lynojo, todėl daug žiūrovų jau buvo išėję. Pirmą kartą MLB lygoje mėčiau, bet su įtampa, manau, susitvarkiau neblogai“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dovydas Neverauskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dovydas Neverauskas

Praėjusių metų lapkritį „Cubs“ beisbolininkai „World Series“ finale įveikė „Cleveland Indians“ ir po 108 metų pertraukos tapo MLB čempionais. Pasak D.Neverausko, tai, kad teko debiutuoti prieš čempionus, tam tikro žavesio pridėjo.

„Mėtai tarp žaidėjų, kuriuos praėjusį sezoną matei tik per televiziją. Niekada nebuvau mėtęs prieš juos, nežinojau, ką jie sugeba. Neturėjau laiko nagrinėti, kaip jų mušėjus reiktų atakuoti. Man jie buvo visiškai nauji varžovai. Kai kurie iš jų – žvaigždės lygoje. Bet reikėjo eiti ir mesti, reikėjo pasitikėti savo jėgomis“.

VIDEO: D.Neverausko komentaras po debiuto MLB

Po rungtynių geriausias šalies beisbolininkas sulaukė milžiniško dėmesio. Vietos žurnalistai apspito lietuvį, o į išmanųjį sportininko telefoną plūdo gausybė sveikinimo žinučių net ir iš visai nepažįstamų žmonių.

„Daug kas sveikino, kad debiutavau, kad sėkmingai pasirodžiau. Grįžęs namo stengiausi nelįsti į telefoną, nes buvo labai daug žinučių. Net ir iš žmonių, kurių gyvenime nebuvau sutikęs, labai daug rašė ir sveikino Amerikos lietuviai. Rašė, jog didžiuojasi pirmojo lietuvio pasirodymu MLB“.

Kitą dieną stadione, pasak D.Neverausko, jau buvo matyti Trispalvių.

Vis dėlto „Pirates“ komandoje D.Neverauskas neužsibuvo – buvo grąžintas į dukterinę „Indianapolis Indians“ ekipą, o į pagrindinę komandą iškviestas geras lietuvio bičiulis Giftas Ngoepe. Tai taip pat tapo istoriniu momentu – iš Pietų Afrikos atvykęs G.Ngoepe tapo pirmuoju žaidėju iš Afrikos žemyno, debiutavusiu MLB lygoje.

„Tai tapo dar didesniu įvykiu. Aš – pirmas lietuvis MLB lygoje, bet jis – pirmas viso savo žemyno atstovas lygoje. Nežinau, ar klubas sąmoningai dėl rinkodaros sumetimų pakvietė mus į pagrindinę sudėtį, tačiau per tas kelias dienas dėmesio klubas tikrai daug gavo“.

VIDEO: Gifto Ngoepe debiutas

Grąžinimo į dukterinę komandą D.Neverauskas nedramatizuoja.

„Grįžau daryti tai, ką dariau iki tol, kol pakvietė. Pakvietė, nes geriau mėčiau. Sezonas „Triple A“ lygoje tikrai puikiai klostėsi. Buvau dar nepraleidęs taškų. Reikia tikėtis, kad vėl gerai mėtysiu ir vėl pašauks, o kai pašauks – jau liksiu visam sezonui, o ne dviems trims dienoms“.

Debiutas pagrindinėje „Pirates“ komandoje kiek ženkliau papildys ir D.Neverausko piniginę. MLB lygoje minimali metinė naujoko alga siekia 0,5 mln. JAV dolerių, o rungtyniaudamas dukterinėje komandoje lietuvis uždirba dešimtkart mažiau. Tačiau už kelias dienas, praleistas pagrindinėje komandoje, D.Neverauskui atlyginimas paskaičiuotas pagal MLB tarifą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius