-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 28

Po LTOK kreipimosi atidėtas Sporto įstatymo pataisų svarstymas Seime

Sporto įstatymo pataisos Seime nebus svarstomos tol, kol išsamiai nebus aptartos su sporto bendruomene. Tai po oficialaus Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) kreipimosi užtikrino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Olimpinė čempionė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ketvirtadienį Seime su Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininke Agne Širinskiene bei valdančiųjų lyderiu R.Karbauskiu aptarė Seimui svarstyti pateiktas Sporto įstatymo pataisas bei įstatymo tobulinimą.

Po susitikimo LTOK oficialiu raštu kreipėsi į Seimą prašydamas atidėti įstatymo pataisų, kurios netenkino sporto bendruomenės, svarstymą.

„Į Sporto įstatymą mes žiūrime kompleksiškai ir siekiame iš esmės padėti sporto federacijoms gerinti savo veiklą: kad augtų finansavimas, tačiau nebūtų sukuriama pernelyg didelė administracinė našta. Kitaip tariant, stengiamės rasti optimaliausius sprendimus ir ištobulinti įstatymą taip, kad nereikėtų kasmet svarstyti jo pataisų.

Todėl pasiūlėme inicijuoti plačią diskusiją apie įstatymo pataisas su visa sporto bendruomene. Įstatymo pataisos, jas plačiai išdiskutavus, būtų priimtos Seimo pavasario sesijoje, todėl jau kitais metais paraiškos Sporto rėmimo fondo finansavimui gauti galėtų būti teikiamos pagal naujas kryptis, kuriose lėšos būtų numatytos ir sporto šakų federacijų plėtros projektams“, – sakė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Pirmadienį LTOK sulaukė oficialaus patvirtinimo, kad įstatymas nebus teikiamas svarstymui ir priėmimui, kol nebus iki galo išdiskutuotas tiek su LTOK, tiek su kitomis sportininkus vienijančiomis organizacijomis.

„Visada siekiame, kad Lietuvos Respublikos Seime įstatymai būtų priimami tik juos išsamiai išdiskutavus su visomis suinteresuotomis šalimis ir ypač tais subjektais, kurių atžvilgiu jie bus taikomi. Tik tada galima tikėtis, kad įstatymo veikimas bus efektyvus ir atneš visuomenei maksimalią naudą.

<…> Norėtume atkreipti Jūsų dėmesį, kad dėl visuomenės ir sporto atstovų susirūpinimą sukėlusios Sporto rėmimo fondo veiklos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija net du kartus kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) bei gavo STT atliktus šio fondo veiklos antikorupcinius vertinimus. Juos taip pat analizuosime priimdami sprendimus keisti šio fondo veiklą reguliuojančias įstatymo nuostatas“, – rašoma R.Karbauskio atsakyme.

Valdančiųjų lyderis taip pat pabrėžė, kad šios kadencijos Seimas darbą baigs lapkritį, todėl tikėtina, kad dėl šio įstatymo bus diskutuojama jau kitos kadencijos Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius