Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 13

Prašau tylos! Sirgaliams olimpinėse žaidynėse gali tekti užsičiaupti

Neįprastos taisyklės gali pasitikti olimpinių žaidynių žiūrovus kitais metais Tokijuje. Dėl pačių ir sportininkų saugumo, siekiant sumažinti koronaviruso sklidimo riziką, jiems gali tekti sėdėti tribūnose tyliai.
Sirgaliai
Sirgaliai Rio de Žaneire. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nežinomybių debesys tebesupa Tokijo olimpines žaidynes.

Dėl pandemijos jos buvo perkeltos iš 2020 į 2021 metus ir vis stiprėja tikimybė, kad svarbiausias sporto renginys įvyks.

Taip tvirtino ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas, ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškęs, kad visi ženklai liudija, jog žaidynes pavyks surengti.

Bet neaišku kokioje aplinkoje jos vyktų.

Didžiausi klausimai lieka dėl žiūrovų.

Vytauto Dranginio nuotr./Sirgaliai
Vytauto Dranginio nuotr./Sirgaliai

Šiuo metu atrodo didelė galimybė, kad žaidynės bus prieinamos vietos publikai, nes Japonijoje užsikrėtimų koronavirusu skaičiai nėra aukšti.

Žaidynių organizatorių vadovas Toshiro Muto pareiškė dar daugiau: jis mano, kad į šalį bus įleidžiami ir aistruoliai iš užsienio.

Šiuo metu Japonija įvedusi griežtus ribojimus turistams, žaidynių rengėjai teigė suvokiantys, kad uždaryti atvykstančius žiūrovus dviejų savaičių karantinui yra nerealu. Bet tikimąsi pasiūlyti išeitį.

„Ne japonams mes taip pat bandysime pasiūlyti žaidynių stebėjimo galimybę, bet kaip tai padarysime, turbūt nesužinosime iki pavasario. Svarbiausias dalykas sukontroliuoti saugumą“, – AFP citavo T.Muto.

Dėl sveikatos saugumo veiksmų sirgalių gali laukti labai neįprasta patirtis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentinos rinktinės sirgaliai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentinos rinktinės sirgaliai

Gali būti, kad bus uždrausta šūksniais palaikyti savo mėgstamą komandą ar sportininką.

„Yra tikimybė, kad mes paprašysime žiūrovų susilaikyti nuo šaukimo ir kalbėjimo garsiai. Mes tikime, kad verta apsvarstyti, kaip sumažinti ore tvyrančius lašelius“, – apie viruso sklaidą kalbėjo T.Muto.

Tad gali būti, kad Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei paleidžiant paskutinius šūvius bėgimo trasoje, Danui Rapšiui plaukiant paskutiniuosius metrus ar Lietuvos krepšininkams (jei pateks) žaidžiant paskutines lemiamas sekundes, stadionuose ir arenose tvyros tyla.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Lietuvos rinktinės sirgaliai
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Lietuvos rinktinės sirgaliai

„Mes dar nepriėmėme sprendimo dėl to“, – patikslino T.Muto, turbūt suvokiantis kaip gali būti sunku laikytis tokių nurodymų.

Kita vertus, Japonijoje dabar dalis sporto varžybų vyksta būtent tokioje aplinkoje. Sirgalių kiekiai yra ribojami, o žiūrovams rekomenduojama susilaikyti nuo šūksnių ir skanduočių.

Pavyzdžiui, savaitgalį per olimpiniam testui skirtas gimnastikos varžybas 8,7 tūkst. vietų Tokijo arenoje buvo 2 tūkst. sirgalių. Visi jie dėvėjo su medicinines kaukes, laikėsi socialinio atstumo, jų buvo paprašyta nešūkauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius