Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2019 07 08

Rankininkei Islandija pabodo – keliasi žaisti į Vokietiją

Lietuvos rankinio rinktinės žaidėja keliasi rungtyniauti į antrą pagal stiprumą Vokietijos lygą. Keturis metus Islandijoje praleidusi Greta Kavaliauskaitė nuo šio sezono rungtyniaus SG „09 Kirchhof“ klube.
Greta Kavaliauskaitė
Greta Kavaliauskaitė / nuotr. LRF
Temos: 1 Rankinis

Iš Vilniaus „Eastcon“ ekipos į Islandiją išvykusi Greta Kavaliauskaitė po ten praleistų ketverių metų keliasi į Vokietiją. Lietuvos rinktinės žaidėja rungtyniaus antroje pagal stiprumą šios šalies lygoje. Nors praleistas laikas Lietuvos rankininkų pamiltoje Islandijoje G.Kavaliauskaitei palieka pačius geriausius prisiminimus, tačiau rankininkė nusprendė, jog karjeroje nori pokyčių.

– Kas labiausiai įstrigo iš gyvenimo bei žaidimo Islandijoje?

– Tai nuostabi šalis su savo kaip pastebėjote per pastaruosius čempionatus kovingu vikingų charakteriu. Tai savybė, kuri man tik atvykus buvo parodyta ir kaip sakoma įskiepyta – kovoti iki paskutinės sekundės aikštelėje. Kas labiausiai įstrigo man tai, jog jie tiesiog miegodavo štanginėse. Ateinu anksti ryte į štanginę – jie ten, ateinu į treniruotę vakare – tie patys žmonės ten, po treniruotės – jie vis dar ten... Ir tu nesupranti, jie ten miega ar ne (juokiasi). Darbštumas ir kovingumas pas juos įaugę į kraują!

– Kodėl nusprendei pakeisti klubą?

– Atėjo toks metas, kai po Naujųjų metų sėdėjau ir tiesiog pagalvojau, kad pavargau nuo šalto ir vėjuoto krašto poliarinių naktų ir nusprendžiau, jog jau laikas pokyčiams – kraustytis kažkur arčiau, kur yra visi 4 metų laikai, o ne tik 2. Tad pradėjau žvalgytis į Europos žemyne esančias komandas. Bet apie „ÍBV“ galiu kalbėti tik geruoju žodžiu: tai puiki ir šilta organizacija, mylinti savo žaidėjus ir dėl jų labai besistengianti. Suteikiamos visos sąlygos gyvenimui, treniruotėms, papildomoms treniruotėms ir t.t.

Atėjo toks metas, kai po Naujųjų metų sėdėjau ir tiesiog pagalvojau, kad pavargau nuo šalto ir vėjuoto krašto poliarinių naktų

– Ką žinai apie savo būsimą komandą?

– Apie būsimą komandą labai daug negaliu dar papasakoti, dar neteko artimai bendrauti su komanda, pasiruošimas prasidės už kelių dienų. Vis tik, su treneriu teko šiek tiek bendrauti – tikslai yra aukšti, norime prasibrauti į Bundeslygą, jei ne šiemet, tai kitąmet tikrai. Klubas įsigijo dar porą žaidėjų, tad nusimato įdomus sezonas.

Galbūt įsivaizduoji koks vaidmuo klube numatomas tau?

– Kaip ir minėjau pasiruošimas prasidės tik po kelių dienų, tad tuomet ir bus aptariami visi planai, tikslai, rolės ir t.t. Žinau tiek, kad jiems reikėjo atsitraukusios, aukštos, galinčios gintis žaidėjos. O kaip viskas bus – pamatysim sezonui prasidėjus.

– Ar prieš persikėlimą konsultavaisi su kitomis Vokietijoje rungtyniaujančiomis lietuvėmis?

– Šiuo perėjimu labai daug bendravome su Birute Schaich, ji viską ten žino, gaudosi ir padeda lietuvaitėms. Taip pat su Jūrate Žilinskaite (savo kambarioke rinktinėje). Manau, dažnai su ja pasimatysim ir aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius