Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05

Remigijus Morkevičius: „Boksuotis paskatino draugai, Bruce'as Lee ir SEL'as“

Jau lapkričio 15 d. Vilniaus Siemens arenoje „Bushido Hero’s Series 2014” turnyre lietuviai galės išvysti tiek pasaulio, tiek Lietuvos kovų menų geriausius sportininkus. Vienas iš kovotojų, kuris lapkričio 15 d. lips į ringą – pasaulio „BUSHIDO ZST” čempionas Remigijus Morkevičius.
Remigijus Morkevičius
Remigijus Morkevičius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

– Remigijau, esate vienas stipiriausių kovotojų, kovosiančių „Bushido Hero’s Series” turnyre. Nuo kelių metų sportuojate? 

- Nuo vaikystės užsiiminėjų įvairiais sportais. Lankiau plaukimą, gimnastiką, imtynes. 12 metų pravėriau sporto klubo „Titanas” duris. Iki pat dabar tai yra vienintelis sporto klubas, kuriame aš sportavau, kaip ir tai, kad pirmas ir vienintelis mano treneris – Marius Misiūnas.

– O kas jus paskatino rinktis tokį sportą?

- Draugai, Bruce'as Lee ir SEL'as. Nuo vaikystės mano mėgstamiausi filmai buvo su legendiniu Bruce Lee. Draugai pradėjo lankyti Titano sporto klubą ir pasikvietė mane pabandyti. Juokingas sutapimas, tuo metu mano mėgstamiausia daina buvo SEL „Titanas”, tad klubas patiko dar prieš į jį nueinant. O kai nuėjau, taip ir likau. Dabar skaičiuoju dvidešimtus metus šiame sporte. 

– Per dvidešimt metų susikaupė daug patirties, kokie didžiausi sunkumai šiame sporte? 

- Šiuo periodu didžiausias sunkumas buvo sugebėti atsikratyti tinginystės ir grįžti į gerą formą turnyrui. O tai padaryti po pertraukos, kuomet nekovojau buvo nelengva. Tai yra sportas, kuriame reikia ruošti namų darbus, kiek pastangų įdėsi – tiek turėsi. Visada mylėjau pačią kovą, tačiau pradėjus ruoštis varžyboms, išgaruoja didžioji dalis malonumo, nes belieka juodas juodas darbas ir akistata su savimi. Niekada nepasiduoti – sunkiausias iššūkis. Visada buvau maksimalistas ir treniruodavausi be jokių pertraukų. Dabar visgi suprantu – yra laikas treniruotis ir turi būti laikas ilsėtis. 

– Didžiausios traumos? 

- Per visus dvidešimt metų sporte visų traumų įvardinti, tikriausiai, net nebesugebėčiau. Treneriui buvo su manimi sunku… Pasakysiu tik tiek: per jas pakankamai neblogai išmokau anatomiją.

- Ir kaip vyksta pasiruošimas artėjančiam „Bushido Hero's Series” turnyrui? 

- Pasakysiu tik tiek, kad labai rimtai dirbu, nes liko visai nebedaug laiko. 

– Ką žinote apie savo priešininką? 

- Stiprus varžovas, daugkartinis Ispanijos čempionas.

– Ar prieš lipdamas į ringą jaučiate baimę?

- Didelė baimė – eikvoja energiją ir sukausto judesius. Jei jos visai nejauti – esi vangus. Tad stengiuos visuomet laviruoti ties aukso viduriuku. Jaučiu lengvą jaudulį, kuris kaip užkurtas variklis padeda kovoje, bet tuo pačiu ir leidžia blaiviai mąstyti, rinktis taktiką, nedaryti beprasmių klaidų. Ir patikėkit manimi, padaryti tai nėra taip lengva, kaip pasakyti. Svarbiausia, stengiuos, kad kova nebūtų vedama vien mano ego, kovoje turiu mąstyti techniškai ir strategiškai. Šiuo metu tikrai jaučiu tą malonų jaudulį – labai laukiu lapkričio 15 d. 

Remigijų ir kitus lietuvius bei pasaulines žvaigždes ringe galėsite pamatyti jau lapkričio 15 d. Vilniaus Siemens arenoje „Bushido Heros Series 2014” turnyre. Bilietus platina Tiketa. 

Viena naktis. Vienas ringas. Vienas čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius