Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 02 /14:20

Rokas Milevičius ir „Team Brunel“ Abu Dabio uosto jachtų lenktynėse buvo antri

Pirmasis lietuvis, dalyvaujantis „Volvo Ocean Race“ jachtų lenktynėse aplink pasaulį, penktadienį varžosi „In-Port Race“ – uosto lenktynėse Abu Dabyje. Tokia rungtis rengiama specialiai žiūrovams – kiekviename pasaulio uoste, kuriame trumpam sustoja regatoje dalyvaujančios jachtos. „Volvo Ocean Race“ yra vadinamos jūrų Dakaru, nes reikalauja didelės ištvermės ir pasiruošimo.
„Team Brunel“ ir Rokas Milevičius
„Team Brunel“ ir Rokas Milevičius / TEAM BRUNEL nuotr.

Rokas Milevičius atstovauja „Team Brunel“ komandai. Visos jachtos iki birželio pabaigos įveiks 9 etapus aplink pasaulį. Tarpinis finišas Abu Dabyje – jau antrasis. Startavusios 2014 m. spalį Alikantėje (Ispanija), tarpinio finišo jachtos jau buvo sustojusios Keiptaune. Po dviejų lenktynių etapų „Team Brunel“ pirmauja, nors yra surinkusi vienodai taškų su „Dongfengo“ ir „Abu Dabio“ komandomis.

Uosto lenktynių pradžia

Dėl silpno vėjo labai svarbu pasirinkti teisingą taktiką. Iš pradžių Roko komanda „Team Brunel“ pasirinko kairės pusės taktiką, plaukiant pro pirmuosius vartus. Tačiau netrukus pamatė, kad SCA moterų komanda, pasirinkusi dešinės pusės taktiką, pagavo stipresnį vėją. „Team Brunel“ sureagavo laiku, pakeitė kryptį ir pro pirmuosius vartus praplaukė antrieji, spėję prošokti „Abu Dabio“ jachtai prieš pat nosį. Kiek netikėta, kad sėkmingai startavusi ispanų „Mapfre“ dėl neteisingos taktikos netrukus liko paskutinė.

Papildyta 14 val. Antrąjį ženklą „Team Brune“ praplaukia antrieji.

14.17 val. Pirmosios finišo liniją kerta SCA merginos. Tai – pirmoji jų pergalė šiais metais uosto lenktynėse.

14.19 val. Antrieji finišuoja „Team Brunel“ vaikinai su Roku Milevičiumi. Už nugaros jie paliko pagrindinius savo konkurentus – „Abu Dabio“ ir „Dongfeng“ komandas (su jomis iki šiol buvo surinkę vienodai taškų).

Trečiasis lenktynių etapas startuoja šeštadienį – jachtos iš Abu Dabio plauks į Kiniją.

Atidėtas startas

Penktadienį Abu Dabio uosto vidaus („In-Port Race“) lenktynės turėjo prasidėti 11.50 val., tačiau dėl silpno vėjo startas atidėtas iki 13.40 val.

„In-Port Race“ lenktynės yra svarbios todėl, kad, kelioms komandoms surinkus vienodą taškų skaičių ilguosiuose etapuose, imami skaičiuoti ir vos valandą trunkančių uosto lenktynių taškai. 

VIDEO: "Volvo Ocean Race" In Port Race lenktynės Abu Dabyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius