Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 10

Romoje – fantastiška penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės pergalė!

Olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė įspūdingu stiliumi laimėjo ir šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės III etapą, kuris šią savaitę vyksta Italijos sostinėje Romoje! Kita Lietuvos atsovė – Karolina Gužauskaitė – finale užėmė 19-ąją vietą.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tiesa, pirmųjų rungčių rezultatai penktadienį mūsiškėms nežadėjo nieko gero. Fechtavimosi rungtyje L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė 25-ą vietą, o K.Gužauskaitė liko 32-a.

Plaukimas nėra šių mūsų sportininkių stiprioji sritis, tad baseine taip pat buvo užimtos kuklios vietos: L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo 21-a (2:19,74), o K. Gužauskaitė – 26-a (2:20,90).

Jojimo rungtyje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė iš galimų 300 taškų surinko 286 (11 vieta), o K. Gužauskaitė – 283 (18), tačiau pagerino savo pozicijas, nes šį kartą jodamos sunkumų turėjo beveik visos sportininkės. 300 taškų surinko vos 4 penkiakovininkės.

Prieš mūsų atstovių stipriąją – kombinuotąją bėgimo ir šaudymo – rungtį jas nuo pirmavusios vengrės Saroltos Kovacs skyrė daug laiko: L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę (20 vieta bendrojoje įskaitoje) – 59 sekundės, o K. Gužauskaitę (25) – 76 sekundės.

Tačiau L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė įrodė, kad net ir toks atsilikimas jai nėra neįveikiama kliūtis. Londono olimpinė čempionė nuo pirmųjų akimirkų ėmė gerinti savo poziciją, o sportininkėms užsukus į šaudyklą trečią kartą jau buvo penkta. Paskutinį šaudymo etapą Lietuvos sportininkė pasiekė kartu su tuo metu pirmavusia jau kita vengre Szofia Foldhazi, šaudė taikliau ir į bėgimo trasą sugrįžo pirma. Paskutinę trasos atkarpą L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė įveikė dar labiau įtvirtindama savo pranašumą ir nejausdama konkurencijos kirto finišo juostelę!

Kombinuotosios rungties distanciją L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė įveikė per 11 min. 49,23 sek. ir tvirtai tapo jos nugalėtoja. K. Gužauskaitė sugaišo 12 min. 46,39 sek. ir rungtyje buvo 11-a, o bendrojoje įskaitoje užėmė 19-ąją vietą.

Finale L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1349 taškus, antra likusi Z. Foldhazi – 1340, o trečiąją vietą užėmusi Rusijos atstovė Donata Rimšaitė – 1336. K. Gužauskaitės sąskaitoje – 1275 taškai.

L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei varžybos Romoje buvo tik antrosios šį sezoną. Prieš tai olimpinė čempionė dalyvavo pasaulio taurės II etape Egipte ir taip pat tapo jo laimėtoja.

2015 metų pasaulio taurės IV etapas balandžio 30 – gegužės 3 dienomis vyks Vengrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius