Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 05 04

Ruošiasi palikimui už olimpinio borto? Rusija gaivins „Draugystės“ žaidynes

Kruviną karą Ukrainoje tęsianti Rusija planuoja atgaivinti 1984 metais rengtas „Draugystės“ žaidynes.
Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas
Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokį nurodymą Rusijos sporto galvos išgirdo po susitikimo su karui diriguojančiu šalies prezidentu Vladimiru Putinu.

Verta prisiminti, kad „Draugystės“ žaidynės 1984-aisiais buvo surengtos Rusijai boikotuojant tuo metu Los Andžele vykusią olimpiadą.

Dabar tokios žaidynės, kuriose dalyvautų Rusija ir jos partnerės, planuojamos 2024-ųjų rudenį, netrukus po Paryžiaus olimpiados.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

„Aš nekalbėsiu apie tai, kaip elgiasi tarptautinių sporto šakų vadybininkai, kurie dažnai, deja, neigia olimpinius principus. Telaimina juos Dievas – jie patys kenkia tik olimpiniam judėjimui“, – cituojamas Rusijos prezidentas V.Putinas, rašo „Inside the Games“.

Didžioji dalis Rusijos sporto nuošalyje buvo palikta nuo pat karo Ukrainos pradžios. Tik pastaruoju metu, po naujausių Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijų, dalis rusų ir baltarusių buvo sugrąžinti į tarptautines arenas, bet tik kaip neutralūs sportininkai.

Taip pasielgė šaudymo iš lanko, baidarių ir kanojų irklavimo, dviračių sporto, fechtavimo, dziudo, šiuolaikinės penkiakovės, šaudymo, riedlenčių sporto, stalo teniso, tekvondo, triatlono ir imtynių atstovai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Fechtavimas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Fechtavimas

Tačiau lengvosios atletikos, badmintono, krepšinio, laipiojimo, žirgų ir banglenčių sporto federacijos pratęsimo draudimą varžytis rusams.

Rekomendacijas dėl šalių agresorių atletų atnaujinęs IOC taip pat kol kas nėra priėmęs sprendimo, ar Rusijos ir Baltarusijos atletai bus įsileisti į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Mes tęsiame darbus, kad išpildytume jūsų (V.Putino, – past.) instrukcijas surengti pasaulines „Draugystės“ žaidynes“, – Kremliaus svetainėje cituojamas Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas.

„Tai bus atviros žaidynės, į kurias kviesime savo partnerius. Manome, kad būtina maksimaliai išnaudoti tiek Rusijos, tiek tarptautinių visuomeninių bei valstybinių organizacijų išteklius, jog žaidynės taptų sėkmingomis. Ateityje jos turėtų vykti reguliariai“, – papildė O.Matycinas.

Olimpinės žaidynės Paryžiuje kitąmet vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius