Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26

Rusai patys „pakišo“ aštuonis sportininkus, kad TOK leistų jų rinktinei startuoti Rio

Rusijos sporto dopingo burbulas toliau pučiasi. Antradienį „The Times“ paviešino skandalingą žinią, jog Rusijos sporto vadovai nusprendė patys paaukoti aštuonis draudžiamais preparatais anksčiau susitepusius savo šalies sportininkus, kad tik jų rinktinei būtų leista dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.
Vitalijus Mutko
Vitalijus Mutko / „Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad tokį rusų pasiūlymą Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) išgirdo sekmadienį, kai buvo suorganizuota telefoninė konferencija, kurios metu ir nuspręstas Rusijos olimpinės rinktinės likimas.

Teigiama, kad rusai pasiūlė iš olimpiados diskvalifikuoti aštuonis savo sportininkus, kurie praeityje turėjo problemų dėl dopingo vartojimo. Išmesti iš svarbiausio sporto renginio juos nuspręsta nepaisant to, kad kai kurių diskvalifikacija už preparatų vartojimą buvo pasibaigusi.

Tarp tų aštuonių pavardžių buvo ir Rūtos Meilutytės pagrindinė varžovė Julija Jefimova.

Šaltiniai teigia, kad svarbiausią vaidmenį priimant šį sprendimą ir dalyvaujant derybose su TOK atstovais vaidino Rusijos olimpinio komiteto vadovas Aleksandras Žukovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius