-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 30

Rusiją išdavusį antidopingo agentūros vadovą V.Putinas apšaukė „pusdurniu“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad buvęs Rusijos kovos su dopingu agentūros (RUSADA) vadovas Grigorijus Rodčenkovas yra „pusdurnis“, kuriuo nebuvo galima pasitikėti.
Grigorijus Rodčenkovas
Grigorijus Rodčenkovas / „Twitter“ nuotr.

Būtent G.Rodčenkovas atskleidė daugiausia faktų apie valstybės kontroliuotą dopingo programą, dėl kurios Tarptautinis olimpinis komitetas diskvalifikavo Rusiją iš ateinantį mėnesį Pjongčange vyksiančios žiemos olimpiados.

„Dabar pagavo tą pusdurnį G.Rodčenkovą, ištempė jį ten (į Jungtines Valstijas). Paklausykite, žmogus turi problemų ir su įstatymu – užsiėmė neteisėta veikla, jį reikia įkišti į kalėjimą, bet vietoje to buvo pavesta vadovauti Rusijos antidopingo laboratorijai“, – sakė V.Putinas Maskvoje.

Prezidentas pažymėjo, kad G.Rodčenkovas „bandė žudytis“.

„Duok Dieve jam sveikatos, tegul sveiksta. Tačiau juk tai šį tą pasako. Tai liudija problemas, o viskas yra paremta šio žmogaus, kuriuo apskritai turbūt negalima pasitikėti, parodymais“, – kalbėjo V.Putinas.

Jis priminė, kad anksčiau būta istorijos su meldoniumu, kurį vartojo sportininkai iš buvusių SSRS šalių, tačiau nenaudojo Vakarų atletai.

„Meldoniumo niekada nelaikė dopingo preparatu ir jis toks nėra. Meldoniumas nesuteikia konkurencinio pranašumo, jis tiesiog atstato širdies raumenį po didelių apkrovų. Bet ne, įsikibo į tą meldoniumą, todėl nebežinojo, ką su tuo daryti“, – sakė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius