-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

Lietuvos dviračių žvaigždė R.Navardauskas džiaugiasi sėkmingiausiu sezonu karjeroje

Ketvirtadienio rytą į Vilniaus oro uostą su širdies drauge Gabriele Jankute atvyko geriausias Lietuvos dviratininkas Ramūnas Navardauskas. Sportininkas išvyko į JAV, kur jo laukia pažintis su naujais susijungusios „Garmin-Cannondale“ komandos draugais.
Ramūnas Navardauskas
Ramūnas Navardauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po vizito JAV R.Navardauskas persikels į Ispaniją, kur jau pradės galvoti apie naują sezoną. Dviratininkas prisipažįsta, kad norėtų pakartoti praėjusio sezono sėkmę. 

„Garmin-Cannondale“ komanda buvo patenkinta lietuvio rezultatais ir pasiūlė jam naują, dvejų metų kontraktą. Lietuvis džiaugiasi parodytu pasitikėjimu, tačiau žadėti didelių pergalių dar nedrįsta.

Primename, kad liepos mėnesio geriausiu šalies sportininku portalo 15min.lt skaitytojai išrinko būtent dviratininką Ramūną Navardauską, tapusį pirmuoju „Tour de France“ etapą laimėjusiu lietuviu.

Per savo karjerą R.Navardauskas jau yra laimėjęs ir kitų prestižinių „Giro d'Italia“ lenktynių etapą.

– Kaip atrodo Ramūno Navardausko atostogos?

– Atostogauju kaip visi normalūs žmonės. Užtruko apie mėnesį. Grįžus iš pasaulio čempionato apsilankėme Ispanijoje, o paskui pas tėvelius. Kai mažai būni Lietuvoje, tai visada būna reikalų, kuriuos reikia sutvarkyti.

– Kokiu tikslu skrendate į JAV?

– Mūsų komandos sudėtis labai pasikeitė, kai susijungė dvi komandos „Garmin-Sharp“ ir „Cannondale“. JAV turėtumėme geriau vienas kitą pažinti. Tai bus pramoginis laikas. „Cannondale“ dabar yra amerikiečių bendrovė, todėl bus proga susipažinti geriau su gamykla.

– Kodėl tokie pokyčiai įvyko?

– Tai yra verslas. Komanda visuomet ieško rėmėjų ir manau, kad šioms komandoms buvo tiesiog geriau susijungti ir taip išlaikyti geriausias sudėtis.

Jeigu pavyktų pakartoti tokį sezoną, tikrai džiaugčiausi. Norėčiau vėl daugiadienių lenktynių bent vieną etapą laimėti. 

– Ar dviratininkai pajus šį skirtumą? Galbūt keisis jūsų vaidmuo?

– Gali būti visaip. Visi vieni kitus pažįstame trasoje. Nemanau, kad skirstis pagal tai, kad mes „Garmin“ ekipoje jau esame senoliai. Svarbiausia, kad komanda pasiektų geriausius rezultatus.

– Ar ateina kažkokių naujų žymių dviratininkų į komandą?

– Visi ten garsūs. Bet ateina nemažai ir jaunų sportininkų. Vienas iš lyderių mus paliko, nes jam neverta jungtis prie kitų, gali išeiti ten, kur daugiausia moka. Pas mus ateina darbininkai, o jaunimas gali atsirasti iš niekur.

– Komanda parodė pasitikėjimą jumis ir pratęsė sutartį dvejiems metams. Džiugina naujas kontraktas?

– Komanda gali pratęsti sutartis pagal savo galimybes. Susijungus komandoms atsirado biudžetas keliems metams ir gavau pasiūlymą. Dviratininkų bumas prasideda 27-28 metų, o man 26-eri, tai tikriausiai dėl to ir nori mane išlaikyti. Jeigu bus geri rezultatai ir nenuvilsiu komandos, sutartis turėtų būti ir toliau pratęsiama. Dabar reikia džiaugtis tuo, kas yra.

– Kaip vertinate šį sezoną?

– Pats tai labai džiaugiuosi. Tai buvo geriausi sezono rezultatai per mano profesionalią karjerą. Kai buvau jaunesnis, buvo daugiau pergalių, bet ne tokiame lygyje. Džiaugiuosi savimi ir esu patenkintas. Jeigu pavyktų pakartoti tokį sezoną, tikrai džiaugčiausi. Norėčiau vėl daugiadienių lenktynių bent vieną etapą laimėti. Niekada nežinai, kaip seksis komandai ir kokį vaidmenį gausiu. Bijau kažką pažadėti.

– Ar kartu su jumis į JAV vyksta ir širdies draugė?

– Mes kartu atostogavome ir stengiamės daugiau kartu laiko praleisti. Kad ir kaip gaila, į JAV jos pasiimti negaliu, tai kelionė su komanda. Ji vyksta į Ispaniją ir aš vėliau prisijungsiu. Pradėsime jau rengtis naujam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius