Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 17

Šachmatų dienai paminėti – renginiai Bernardinų sode

Sekmadienį pasaulis mini tarptautinę šachmatų dieną – 1924 metais liepos 20 dieną buvo sukurta tarptautinė šachmatų federacija (FIDE), o oficialiai ši diena švenčiama nuo 1966 metų. Lietuvos šachmatų federacija (LŠF) kartu su asociacija „Giant Chess“ kviečia visus atšvęsti šachmatų dieną Bernardinų sode Vilniuje.
Šachmatų diena Bernardinų sode
Šachmatų diena Bernardinų sode / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Šachmatai

Organizatoriai kviečia apsilankyti tiek patyrusius šachmatininkus, tiek pradinukus. Programoje numatytas tarptautinio meistro Kęstučio Labecko simultanas bei pamokėlės šachmatų mėgėjams, improvizuotas turnyras gigantiškais šachmatais. Iššūkį žaidėjams mes aklųjų ir siplnaregių sporto klubo „Šaltinis“ šachmatininkai, kurie į renginį atsiveš specialų inventorių.

„Giant Chess“ asociacijos vadovas Gintas Zybartas kvietė visus į renginį bei tikino, kad asmeniškai garantuoja gerą orą. „Iš ryto kažkiek palis, bet renginio metu garantuoju, kad oras bus puikus. Renginyje dalyvaus ir legendinis šachmatininkas Ostapas Benderis, kuris niekam neleis liūdėti“, – šypsojosi „Giant Chess“ vadovas.

Bernardinų sodas šiam renginiui pasirinktas neatsitiktinai – prieš kurį laiką buvo atgaivinta tradicija žaisti kiekvieną vasaros savaitgalį, todėl sodas tampa šachmatų mėgėjų susibūrimo vieta. Tarptautinė šachmatų diena šioje vietoje buvo paminėta ir praėjusiais metais.

Renginio pradžia sekmadienį – 12 val. prie kavinės BarBora esančių šachmatų stalų. Numatoma pabaiga – 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius