-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Serbijos tinklininkai trečią kartą tapo Europos čempionais

2019 metų Europos vyrų tinklinio čempione tapo Serbijos rinktinė. Serbai pakartojo prieš porą savaičių savo tautiečių serbių pasiekimą, nes būtent jos taip pat triumfavo Senojo žemyno pirmenybėse.
Serbija triumfavo Europos tinklinio čempionate
Serbija triumfavo Europos tinklinio čempionate / nuotr. CEV
Temos: 1 Tinklinis

Paryžiuje (Prancūzija) vykusiame vyrų čempionato finale, stebint apie 13 tūkst. žiūrovų, serbai 3-1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) nugalėjo Slovėnijos komandą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo slovėnai, kurie po įspūdingų blokų įgijo pranašumą ir laimėjo pirmą setą. Serbų atsakymo ilgai laukti nereikėjo. Antrajame kėlinyje jau serbai ėmė dominuoti gynyboje ir iškart nutolo 12:5. Priartėti slovėnams taip ir nepavyko. Trečiajame sete įsižaidė serbų žvaigždės Aleksandaras Atanasijevičius ir Urošas Kovačevičius, kurie vedė savo komandą į laimėtą trečią setą. Ketvirtajame sete slovėnai dar bandė priešintis ir rezultatas buvo lygus 7:7, bet tuomet Serbijos tinklininkai vėl atitrūko ir kontroliavo rungtynes iki pabaigos.

VIDEO: #EuroVolleyM | Serbia - Slovenia | Gold Medal Match Highlights

Rezultatyviausiai Serbijos komandoje žaidė A.Atanasijevičius (22 tšk.) ir U.Kovačevičius (20 tšk.). Slovėnams 15 taškų pelnė Klemen Čebuljis.

Apdovanojimų ceremonijos metu CEV prezidentas Aleksandaras Boričičius geriausio turnyro žaidėjo prizą įteikė U.Kovačevičiui.

„Jau esu patyręs apdovanojimo džiaugsmą, tačiau anksčiau sėdėjau ant suolo. Daug geriau yra kai tu gali žaisti ir pajusti atmosferą aikštėje. Didžiuojuosi savo komandos draugais, personalu, savo šalimi. Tai nuostabi patirtis mums visiems, nes niekas nesitikėjo, kad laimėsime. Slovėnai startavo labai gerai, tribūnose buvo labai daug jų fanų, ilgai žaidėme taškas į tašką ir mes laimėjome. Dabar mūsų tikslas yra olimpinės žaidynės, todėl ruošimės atrankos turnyrui. Ten bus Prancūzija, Slovėnija ir kitos stiprios komandos, bet jeigu sugebėjome laimėti dabar, tai galime tą padaryti ir dar kartą“, – po finalo mintimis dalinosi U.Kovačevičius.

Serbijos vyrų rinktinė Europos čempione tapo trečiąjį kartą. Anksčiau ji tą padarė 2001 ir 2011 metais. Per visą istoriją jiems tai buvo jau 12-asis Europos pirmenybių medalis. Slovėnai finale žaidė antrą kartą ir antrą sykį turėjo tenkintis sidabro medaliais.

Už pergalę čempionate Serbijos rinktinei atiteko 400 tūkst. eurų, o slovėnai galėjo džiaugtis 200 tūkst. eurų čekiu.

Bronzos medalius iškovojo pasaulio čempionai Lenkijos tinklininkai. Jie mažajame finale 3-0 (26:24, 25:22, 25:21) nugalėjo šeimininkus prancūzus.

VIDEO: #EuroVolleyM | France - Poland | Bronze Medal Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius