Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Smūgis Rusijos sportui – karą atvirai smerkianti žvaigždė pasirinko kitą šalį

Vienas perspektyviausių jaunųjų pasaulio treko dviratininkų rusas Michailas Jakovlevas ėmėsi ryžtingo žingsnio.
Michailas Jakovlevas
Michailas Jakovlevas / „Instagram“ nuotr.

Kraugerišką Rusijos karą Ukrainoje smerkiantis sportininkas nusprendė palikti šalį agresorę ir pedalus nuo šiol mins atstovaudamas Izraeliui.

„Prarandame labai talentingą sportininką ir galime tik apgailestauti“, – teigė Rusijos dviračių sporto federacijos vadovas Viačeslavas Jakimovas.

Dėl karo Ukrainoje Rusijos dviratininkai yra pašalinti iš tarptautinių varžybų, todėl 21-erių M.Jakovlevas negalėjo pasirodyti šiuo metu Miunchene vykstančiame Europos dviračių treko čempionate.

Jaunasis rusas, atvirai reiškiantis palaikymą Ukrainai – savo instragramo profilį papuošęs šios šalies vėliava ir širdute – nusprendė nesėdėti užribyje, o priimti naują pilietybę.

„Michailas pats priėmė tokį sprendimą, kuris naudingiausias jam šiuo metu. Žinoma, nutrūks jo treniruotės kartu su treneriu Olegu Logunovu, kuris lieka Rusijoje. Michailas laimėjo daugybę jaunių varžybų, taip pat – pasaulio čempionato medalį ir yra vienas geriausių sprinterių pasaulyje“, – pridūrė Rusijos dviračių sporto federacijos galva.

Dėl pilietybės keitimo M.Jakovlevas šiemet dar turės praleisti visas tarptautines varžybas ir atstovauti Izraeliui galės pradėti nuo 2023-iųjų sezono.

Dviračių treko pasauliui jis garsiai prisistatė pernai, kai laimėjo bronzą pasaulio čempionate keirino rungtyje ir Europos čempionato sprinte.

Šiemet M.Jakovlevas pagerino pasaulio rekordą – 200 metrų numynė per 9,099 sek. (ankstesnis geriausias rezultatas buvo 9,100 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius