Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 01

Šokėjai Veronika Golodneva ir Vaidotas Lacitis: „Metai buvo permainingi, bet sėkmingi“

Senojo žemyno pirmenybėse ant apdovanojimų pakylos lipę standartinių šokių atstovai Veronika Golodneva ir Vaidotas Lacitis pasibaigusiais metais, sako, esą patenkinti.
Veronika Golodneva ir Vaidotas Lacitis
Veronika Golodneva ir Vaidotas Lacitis / Tomo Wilczeko nuotr.

„2016-aisiais padarėme tai, ką norėjome padaryti – ir rezultatų, ir šokio tobulinimo prasme. Per Europos čempionatą pasiekėme netgi daugiau, nei tikėjomės. Nesitikėjome medalio. Metai labai sėkmingi“, – teigia V.Golodneva.

Gegužę Europos čempionate Lenkijoje V.Golodneva ir V.Lacitis iškovojo bronzos medalius.

Nedaug iki apdovanojimų pakylos trūko ir pasaulio pirmenybėse Danijoje.

Lapkritį vykusiame pasaulio čempionate lietuviai liko ketvirti – laipteliu aukščiau nei 2015-aisiais, kai geriausios pasaulio standartinių šokių poros varžėsi Lietuvoje.

2015 metų žemyno pirmenybėse V.Golodneva ir V.Lacitis buvo šešti.

„Metų pradžioje buvo ir blogų rezultatų. Buvo ir nuopolių. Buvo ir trenerių pretenzijų. Artėjant metų viduriui, Europos čempionatui, susiėmėme. Pradėjome daugiau treniruotis, daugiau pastangų įdėti. Tai davė rezultatą“, – pasakojo V.Golodneva.

Metus V.Golodneva ir V.Lacitis užbaigė būdami penktoje pasaulio ir tokioje pat „Grand Slam“ reitingo vietoje. Paskutinėse metų varžybose Šanchajuje, kur vyko „Grand Slam“ serijos varžybos, vilniečiai taip pat užėmė 5 vietą.

„Vieta nėra bloga, todėl rezultatu likome patenkinti. Tiesa, liko dalelė nepasitenkinimo savo šokiu, nes savijauta nebuvo tokia, kokios tikėjomės. Ruošėmės intensyviai, fizinė forma buvo gera, bet galbūt aklimatizacijos veiksnys neleido pasirodyti geriau“, – kalbėjo V.Golodneva.

VIDEO: V.Golodneva ir V.Lacitis varžybose Šanchajuje

Laiko atsikvėpti V.Golodneva ir V.Lacitis daug neturi. Sausio 4 dieną pora išvyksta į stovyklą Ispanijoje, o sausio 7-ąją jau dalyvaus „World Open“ serijos varžybose Madride.

„Todėl ypatingų švenčių sutikimo net neplanavome. Kelias dienas pailsėjome ir vėl intensyviai ruošiamės. Geroje formoje privalome būti jau metų pradžioje“, – teigė Veronika.

Šokėja teigia, kad „Grand Slam“ turnyrai kitąmet liks prioritetiniai. „Pirmiausia juos planuojame, treniruotes deriname prie jų. Po to jau Europos ir pasaulio čempionatai“.

„Jau aptarėme, ką darysime toliau, ką reiktų pakeisti, patobulinti. Tai susiję su choreografija, techniniais elementais. Jau turime planą šiems metams“, – kalbėjo V.Golodneva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius