Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 31

Sporto metų karščiausios prognozės: ko laukti 2021-aisiais?

Pandemija apvertė pasaulį aukštyn kojomis 2020-aisiais metais, nupūtusi ir svarbiausius sporto įvykius. Bet antrojoje metų dalyje atgijusios sporto varžybos, tegu ir prie tuščių tribūnų, ir atkeliavusi vakcina leidžia tikėti, kad 2021-ieji bus labiau prognozuojami. Tad, kas svarbiausia laukia Lietuvos ir pasaulio sporto 2021 metais?
2021-ieji jau turėtų būti kupini svarbių sporto įvykių.
2021-ieji jau turėtų būti kupini svarbių sporto įvykių.

Ar Lietuvos Tautiška giesmė nuskambės Tokijuje olimpiniam čempionui? Kiek lietuvių gali užlipti ant olimpinės garbės pakylos? Ar Lietuvos futbolininkai laimės svarbias rungtynes ir 2021-aisiais, o kas turi didžiausias galimybes triumfuoti Europos futbolo čempionate? Kurio atleto malonę, prašant Lietuvos pilietybės, Gitanas Nausėda patenkins, o kurio – ne?

Populiariausios Lietuvoje sporto šakos – krepšinio – 2021 m. prognozes pateiksime kitame straipsnyje, o šįkart kviečiame pasvarstyti apie 10 intrigų ir nuspėti, ko galime tikėtis per didžiais sporto įvykius kupinus 2021-uosius metais.

Ar Tokijuje nuskambės Lietuvos Tautinė giesmė?

15min prognozė: Taip

Atkūrus Nepriklausomybę Lietuva startavo septyniose vasaros olimpinėse žaidynėse, o aukso medalius laimėjo keturiose jų. Nors Tokijo žaidynių perkėlimas dar metams į priekį vargu, ar buvo naudingas patyrusiems mūsų šalies sportininkams, bent du jų vis dar laikomi stipriausiais savo rungtyse.

Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei vasarį sueis 37-eri, bet 2012 m. olimpinė čempionė jau įrodė, kad amžius jai tėra tik skaičius. Po prieš pustrečių metų atliktos operacijos ji grįžo į šiuolaikinės penkiakovės elitą bei pasaulio reitinge dalinasi 1-2 vietas su prancūze Eloudie Clouvel. Jau daug kartų įsitikinome, jog net ir tokioje nenuspėjamoje sporto šakoje kaip šiuolaikinė penkiakovė, L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės stiprybė šaltakraujiškai šaudyti į taikinį lazeriniu pistoletu ir galingai bėgti padeda jai finišuoti pirmai.

„Scanpix“/AP nuotr./Laura Asadauskaitė
„Scanpix“/AP nuotr./Laura Asadauskaitė

Laura nebus viena iš trijų milijonų šalies, kuri Tokijuje taikysis į aukščiausios prabos apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius