Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

Su dar vienu aukso medaliu sugrįžusi Laura Asadauskaitė: „Reikia dar daug dirbti“

Pirmadienį į Vilnių sugrįžo antrą iš eilės pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės etapą laimėjusi Laura Asadauskaitė. Sportininkė nesirengia užmigti ant laurų ir toliau intensyviai treniruosis, kad geriau pasirodytų visose rungtyse.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kaip jau tapo įprasta, Lietuvos sportininkė Romoje vykusio turnyro finale prieš paskutinę, šaudymo ir bėgimo rungtį, atsiliko nuo varžovių ir buvo vos 20-oje vietoje. Tačiau taikliai šaudžiusi ir greitai bėgusi lietuvė aplenkė visas varžoves ir iškovojo aukso medalį.

Dabar L.Asadauskaitė jau yra surinkusi pakankamai įskaitinių taškų ir į paskutinį pasaulio taurės etapą Vengrijoje nebevyks. Olimpinė čempionė ruošis pasaulio taurės finalui ir pasaulio čempionatui.

L. Asadauskaitei varžybos Romoje buvo tik antrosios šį sezoną. Prieš tai olimpinė čempionė dalyvavo pasaulio taurės II etape Egipte ir taip pat tapo laimėtoja.

– Ir vėl įspūdingai finišavote – iš 20-os į pirmąją poziciją. Ar tikėjotės, kad būsite nugalėtoja?

– Netikėjau tikrai. Priešininkės buvo stiprios, buvo įdomu pasitikrinti save. Esu pakankamai stipri bėgimo rungtyje ir taiklūs šūviai man leido iškovoti pirmąją vietą. 

– Kitos rungtys sekėsi prasčiau. Dar kažko trūksta?

– Taip. Pirmoji rungtis, fechtavimas, man nepasisekė. Nežinau, kas atsitiko, bet strigo reakcija, kažką dariau blogai. Galvojau, kad jau bloga diena. Iš tikrųjų reikia dirbti daugiau ir tikiuosi, kad tai nepasikartos. Aišku, finiše atsigriebiau, bet kitą kartą gali ir neužtekti. Fechtavimas yra svarbi rungtis.

– Kiek lenkėte savo varžoves?

– Atsilikau 59 sek. ir aplenkiau visas, jau likus bėgti 80 metrų pirmavau ir galėjau dar bėgti. Sunku pasakyti, kiek dar galėčiau.

– Ar varžybų metu jaučiate, kad viskas spręsis paskutinėje rungtyje?

– Aišku, pabaiga yra daug žadanti man, bet kaip viskas susiklostys, niekada nežinai. Po fechtavimo tik buvo mintis, kad ne mano diena. Nelabai geros mintys buvo. Nesitikėju, kad finišuosiu pirma. 

– Į paskutinį etąpą tikriausiai nebevyksite?

– Aš ir neplanavau. Labai džiaugiuosi, kad esu pirma. Turiu pakankamai taškų ir laukiu taurės finalo. Ruošiuosi jam ir pasaulio čempionatui. 

– Ant prizininkų pakylos stovėjote su kita lietuve, Donata Rimšaite. Kaip jai sekasi?

– Viskas gerai. Aš pirma, Donata trečia. Reiškia, viskas neblogai.

– Pirmą kartą karjeroje iš 20-os vietos tapote nugalėtoja?

– Taip. Teko iš 19-os į pirmą pakilti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius