Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 18

Sunkiaatletis Aurimas Didžbalis nustebo išgirdęs palankią žinią iš laboratorijos

Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF) teigia, kad ją pasiekė teigiama žinia iš Kelno (Vokietija) laboratorijos ir Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF).
Aurimas Didžbalis
Aurimas Didžbalis / „Scanpix“ nuotr.

„Aurimo Didžbalio naudoti sertifikuoti ir legalūs maisto papildai buvo užteršti ta pačia draudžiama medžiaga, kuri buvo rasta praėjusiais metais per pasaulio čempionatą Anahaime (JAV)“, – rašoma trumpame LSAF pranešime trečiadienį.

2016 metų olimpinis prizininkas pernai gruodį planetos pirmenybėse laimėjo sidabro medalį, bet jį lydėjo šešėlis: Monrealio (Kanada) antidopingo laboratorijoje nustatyta, kad A.Didžbalio organizme buvo selektyvių androgeninių receptorių moduliatorių SARM S-22, kurie suteikia jėgos ir išvysto raumenyną.

A.Didžbalis ir jo treneris, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas neigė, kad atletas vartojo dopingą, ir planavo tirti B mėginį bei sportininko vartotus maisto papildus.

„Toliau sieksime visiško pasaulio vicečempiono Aurimo Didžbalio išteisinimo“, – trečiadienį pranešė B.Vyšniauskas.

Pats A.Didžbalis trečiadienį popiet tokių žinių patvirtinti negalėjo.

„Nieko nežinau, neturiu informacijos, negaliu komentuoti“, – 15min sakė 27 metų sunkiaatletis.

Lietuvos sunkiosios atletikos vyrus dopingo šešėlis lydi ne vienerius metus.

Vienas garsiausių šalies sunkiaatlečių Ramūnas Vyšniauskas dusyk buvo diskvalifikuotas dėl dopingo, o A.Didžbalis buvo nušalintas nuo sporto dvejiems metams po 2012 m. Europos čempionato, kuriame jo organizme rasta dehidrochlormetiltestosterono.

Balandžio mėnesį Klaipėdos pareigūnai atliko kratą uostamiesčio sunkiosios atletikos klube, kuriam vadovauja B.Vyšniauskas.

Tarp rastų vaistų būta ir dopingo medžiagų, auginančių raumenų masę ir turinčių keistus šalutinius poveikius. B.Vyšniauskas yra įtariamas uždraustų medžiagų platinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius