Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2012 11 21

Sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas grįžta į didįjį sportą, į dopingo pinkles patekusiam Aurimui Didžbaliui – verdiktas jau gruodį

Daugiau kaip trejus metus tarptautinėse varžybose tik statistu buvęs Lietuvos sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas su griausmu žada sugrįžti į didįjį sportą – kol nebuvo atliktos trys kojos operacijos, toliau sportuoti negalėjęs 36 metų sportininkas jau rengiasi kitų metų Europos čempionatui ir žada startuoti po ketverių metų vyksiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.
Ramūnas Vyšniauskas
Ramūnas Vyšniauskas / Gedmanto Kropio nuotrauka

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

„Esu naujai gimęs“, – lakoniškai sakė R.Vyšniauskas. Sunkiaatletis gerus metus gydėsi sopulius, o pastarąjį kartą apdovanojimą buvo iškovojęs tik 2009 metais, Europos čempionate Rumunijoje svorio kategorijoje iki 105 kg jis pasidabino bronzos medaliu.

Šiais metais R.Vyšniauskas Turkijoje kovojo dėl galimybės startuoti Londono žaidynėse ir atrankiniame turnyre užėmė 10 vietą.

„Dabar rengiamės kitų metų kovą Bulgarijos mieste Varnoje vyksiančiam Europos čempionatui. Negalvokite, kad tai vien tik žodžiai – Ramūnas nori su griausmu sugrįžti į elitą. Viską išsigydė, nekamuoja traumos, yra jau vedęs vyras, tad galima ir vėl kovoti dėl medalių“, – 15min.lt aiškino sportininko tėvas ir Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislovas Vyšniauskas.

Nors Ramūnui jau 36-eri, B.Vyšniauskas aiškina, jog jo sūnus ir Rio de Žaneiro olimpiadoje  pakovos.

Ramūnui per 2016-ųjų žaidynes bus tiki 39-eri.

„Kas tie metai? Ramūnui per 2016-ųjų žaidynes bus tiki 39-eri. Baltarusis Leonidas Taranenka Europos supersunkiasvorių kategorijoje čempionu tapo būdamas keturiasdešimties ir gerai pasirodė Atlantos žaidynėse.

Dabar sakau, jog Ramūnas Brazilijoje bandys skambiu akordu baigti karjerą, tačiau kas mums trukdo pasiekti ilgaamžiškumo sporte rekordą? Gal Ramūnas nutars tapti vyriausiu visų laikų sunkiaatlečiu, kuris startuos Europos, pasaulio ar olimpinėse žaidynėse“, – šmaikštavo Bronislovas.

Surimtėjęs Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris teigė, kad jau šių metų pabaigoje tikimasi sužinoti naujienų apie į dopingo skandalą patekusio lietuvio Aurimo Didžbalio likimą.

„Baku gruodį vyks Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos kongresas ir ten, tikiuosi, sužinosiu, kokia nuobauda bus skirta ar neskirta Aurimui“, – aiškino B.Vyšniauskas.

A.Didžbalis šiemet sėkmingai pasirodė Europos čempionate, iškovojo medalį ir turėjo galimybę startuoti Londono olimpiadoje. Tačiau liepos 6 dieną Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija pranešė, kad A.Didžbalis dėl dopingo kontrolės išvadų netenka medalio ir yra suspenduojamas.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacija tuomet išplatino pareiškimą. 

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Aurimas Didžbalis
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Aurimas Didžbalis

„Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) jau liepos 6-ąją pranešė, kad Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame 2012 m. Europos sunkiosios atletikos čempionato metu, buvo rasta medžiagų, kurios viršija leistiną normą.

Tad Europos čempionate A.Didžbalio iškovota antra vieta ir pasiektas rezultatas – anuliuojami. Sportininkui laikinai uždrausta dalyvauti varžybose.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacija pateikė prašymą ištirti B mėginį. Kaip informavo IWF, B mėginio tyrimas bus atliktas tik po Londono olimpinių žaidinių.

Taigi A. Didžbalis automatiškai netenka teisės dalyvauti Londono žaidynėse. Jo pelnyti taškai Europos čempionate yra anuliuoti. Todėl Lietuva apskritai prarado vietą Londono olimpinėse žaidynėse“, – buvo rašoma pareiškime.

   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius