Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 28

Švelnėjant karantinui, Marijampolė organizuoja oro balionų varžybas

Marijampolės dangų savaitgalį spalvins oro balionai – mieste rengiamos tarptautinės varžybos „Marijampolė Cup 2021“. Nepaisant pandemijos, karantino ribojimų ir graužusių dvejonių, ar verta jas organizuoti, galiausiai nuspręsta rizikuoti. Nors žiemą, pradėjus ruoštis renginiui, epidemiologinė situacija didelių vilčių neteikė, dabar ji – kitokia ir varžybos neplanuotai leis atšvęsti švelninamus karantino ribojimus.
Oro balionai Luke
Oro balionai Luke / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

„Balionai yra laisvės simbolis, karantino išlaisvinimą privalome pažymėti su balionais!“ – portalui 15min sakė vienas tituluočiausių Lietuvos pilotų Rokas Kostiuškevičius iš Marijampolės oreivių klubo, kuris organizuoja renginį.

Tarptautinėse karšto oro balionų varžybose laukiama 21 piloto. Du sportininkai atkeliaus iš Lenkijos.

Balionai į dangų kils iš Marijampolės ir jos apylinkių. Iš viso suplanuoti keturi skrydžiai. Ar jie visi įvyks, taip pat – tikslios starto vietos priklausys nuo oro ir užduočių.

Kadangi varžybos rengiamos karantino metu, organizatoriai žada laikytis griežtų reikalavimų. „Kur tik galima išvengti kontakto, padarėme, kad būtų be kontakto“, – aiškino pašnekovas.

Sportininkų susirinkimai prieš skrydžius vyks „Hikvision“ futbolo arenoje. Į susirinkimus galės patekti tik pilotai ir navigatoriai, sėdėti tribūnoje jie galės tik per tam tikrą atstumą, privalės būti su kaukėmis.

Be to, dujų pildymas po skrydžių suorganizuotas taip, kad kiekviena komanda tai galėtų atlikti atskirai. Įprastu metu prie dujų išsirikiuoja eilė, komandų nariai dalijasi įspūdžiais po skrydžio.

R.Kostiuškevičius neslėpė, kad žiemą, kai pradėta galvoti apie varžybas, dvejonių buvo. Tuomet COVID-19 statistika nedžiugino, tvyrojo slogi nuotaika. Tačiau artėjant varžyboms situacija ėmė gerėti, karantino ribojimai vis švelninami. Sportininkas džiaugėsi, kad dvejonės anuomet nenugalėjo.

„Balionai, atrodo, yra vienintelė pramoga, kuri neša džiaugsmą žmonėms ir dar nepažeidžiame jokių karantino ribojimų, o žmonės, taip pat nepažeisdami ribojimų, gali džiaugtis balionais. Jie yra laisvės simbolis, karantino išlaisvinimą privalome pažymėti su balionais!“

Varžybos tradiciškai vyks per Marijampolės miesto dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius