Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 07

Tinklinio čempionato finalai startavo atkakliu vyrų mūšiu ir šeimininkių pergale

Šeštadienį Jonavoje prasidėjo tinklinio fiesta. Stipriausios šalies tinklinio komandos čia kaunasi dėl Lietuvos pirmenybių apdovanojimų.
Raseinių „Norvelita“
Raseinių „Norvelita“ / LTF nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Pirmieji į aikštę žengė dėl vyrų pirmenybių bronzos kovojantys Raseinių „Norvelitos“ ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ klubai. Pergalę 3-1 (26:24, 19:25, 25:23, 25:21) iškovojo praėjusių metų bronzos medalininkė „Norvelita“.

„Šioms rungtynėms pradėjome ruoštis nuo pusfinalio, kuriame nudegėme. Pergalę lėmė nusiteikimas ir jaunų žaidėjų atsidavimas. Labai džiaugiuosi, kad jaunimas sužaidė taip, kaip ir turėjo. Dauguma vaikinų mažajame finale jau žaidė praėjusiais metais, bet dėl trečios vietos niekada nėra lengva žaisti, nes tiek fiziškai, tiek morališkai visas jėgas atidavėme pusfinalio serijai. Nebuvo lengva, bet turėjome tam tikrą taktiką. Šiaip ar taip, svarbiausios bus antrosios rungtynės, todėl bandėme taktiškai viską dėlioti taip, kad sekmadienį būtų lengviau, – mintimis dalinosi „Norvelitos“ veteranas Radoslavas Adamovičius. – Iki rytojaus kažko daug pakeisti neįmanoma. Antrajame mače bus svarbu tai, kas bus šviežesni. Kas greičiau atsigaus, tas turės pranašumą. Mūsų komanda jauna, todėl su atsistatymu neturėtų būti problemų“.

Pirmajame Lietuvos moterų čempionato mažojo finalo susitikime šeimininkės Jonavos „Achemos-KKSC“ tinklininkės 3-0 (25:22, 25:16, 25:15) nugalėjo pirmą kartą tarp keturių stipriausių šalies ekipų patekusią Vilniaus universiteto (VU) komandą.

„Varžoves tikrai vertinome. Tiesiog su VU komanda šiemet žaidėme pirmą kartą, todėl mums dažniausiai prireikia pirmo seto, kad susipažintume su varžovėmis ir tuomet bandome pritaikyti savo žaidimą. Sužaisti visada galima geriau. Po skaudaus pusfinalio gal kiek trūko nuotaikos. Dabar varžovės taip pat bus išanalizavusios mūsų žaidimą, todėl sekmadienį lengvos kovos nesitikime. Labai smagu, kad mus palaiko daug sirgalių“, – kalbėjo „Achemos-KKSC“ kapitonė Raminta Petrauskaitė.

Moterų finale nuo 15.30 val. žais Alytaus „Prekyba-Parama“ ir Kauno „Kaunas-ASU“, o apie 17 val. prasidės intriguojantis vyrų finalas tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Kelmės „Etovio“.

Sekmadienį nuo 10 val. Jonavos arenoje bus žaidžiami antrieji finalų susitikimai ir, jeigu prireiks, auksiniai setai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius