Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 20

Triumfas pasaulio čempionate į Gintarės Scheidt planus nebuvo įtrauktas: „Pačiai dar sunku tuo patikėti“

Buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt – olimpinė vicečempionė, tačiau pasaulio čempionatuose ant apdovanojimų pakylos dar nebuvo užlipusi. Iki 2012 gegužės 20 dienos. Vokietijoje sekmadienį pasibaigusiose „Laser Radial“ klasės planetos pirmenybėse lietuvė nepasikuklino ir iškart žengė ant aukščiausio laiptelio. G.Scheidt pirmą kartą karjeroje tapo pasaulio čempione.
Gintarė Volungevičiūtė.
Gintarė Scheidt / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) viceprezidentas Albinas Grabnickas teigia, kad tai ir tikėtas, ir netikėtas rezultatas.

„Visada tikėjau Gintarės galimybėmis. Psichologiškai tai labai stipri sportininkė – kuo svarbesnės varžybos, tuo labiau išryškėja jos psichologinis pranašumas prieš varžoves. Gintarė – išskirtinio šaltkraujiškumo buriuotoja. Niekad neperdega, visuomet rami, pasitikinti, – kalbėjo A.Grabnickas.

Vis dėlto prieš čempionatą minčių apie auksą nebuvo. Tikėjomės, kad galbūt pavyks pakovoti dėl prizinės vietos, bet tikslo parvežti auksą niekas nekėlė“.

Link pergalės žingsniavo užtikrintai

Psichologiškai tai labai stipri sportininkė – kuo svarbesnės varžybos, tuo labiau išryškėja jos psichologinis pranašumas prieš varžoves. 

Charakterio savybės, A.Grabnicko įsitikinimu, ir atvėrė duris į pergalę, nors po pirmojo etapo Lietuvos buriuotoja buvo tik dvylikta. Su kiekvienu etapu G.Scheidt vis kopė aukštyn. Prieš paskutinės dienos varžybas ji jau buvo antroje vietoje, atsilikdama tik nuo kinės Lijia Xu.

Tačiau Lijia Xu, 2006 m. pasaulio čempionė, paskutiniuose dviejuose etapuose (17 ir 31 vietos) pasirodė itin prastai ir užleido lietuvei (5 ir 8 vietos) pirmą poziciją bendroje įskaitoje.

„Nė viename etape Gintarė nefinišavo pirma, tačiau plaukė labai stabiliai, užtikrintai, išsilaikydavo dešimtuke.  Vis kilo aukštyn ir pradėjo lipti lyderėms ant kulnų. Kaip sakiau, psichologiškai ji stipresnė už visas savo varžoves, ir būtent šis pranašumas, manau, lėmė varžybų baigtį“, – pasakojo A.Grabnickas, kuris po varžybų spėjo pabendrauti ir su pačia sportininke.

„Ką ji sakė? Sakė, kad jai ir pačiai dar sunku patikėti tuo, ką padarė. Juokėsi, kad pergalė pasaulio čempionate į jos planus nebuvo įtraukta. Vis dėlto kai pajautė, kad gali, paleisti tokios galimybės negalėjo“ , – kalbėjo A.Grabnickas.

Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Volungevičiūtė
Gintarė Scheidt

Čempionės titulas sėkmės olimpiadoje negarantuoja

Po 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių sportininkė ištekėjo už brazilo, taip pat buriuotojo, Roberto Scheidt, susilaukė sūnaus. Grįžusi po motinystės atostogų Gintarė priminti apie save planavo Londono olimpinėse žaidynėse.

„Po sugrįžimo ypatingų pergalių nebuvo, tačiau tas kryptingas darbas ruošiantis Londono olimpiadai, kaip matome, jau davė rezultatų. Belieka tikėtis, kad sportinė forma įgyta ne per anksti“, – šyptelėjo A.Grabnickas.

Pasak LBS viceprezidento, ši pergalė uždega žalią šviesą olimpinėms ambicijoms, tačiau pridūrė, kad net ir pasaulio čempionės titulas sėkmės Londono olimpiadoje negarantuoja.

„Mūsų sportas sunkiai nuspėjamas, rezultatai dažnai priklauso nuo daug aplinkybių. Pirmo dešimtuko buriuotojos yra labai apylygės, gali nutikti bet kas. Vis dėlto širdį tikėjimas, kad ir olimpinėse žaidynėse pavyks laimėti medalį, dabar yra stipresnis“, – teigė A.Grabnickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius