Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 04

Vokietijos ARD ekrane – dokumentinis filmas apie dopingą ir korupciją Rusijos sporte

Trečiadienį Vokietijoje ARD televizijos parodytas skandalingas dokumentinis filmas apie Rusijos sportą. Filme yra slaptas mobiliuoju telefonu nufilmuotas vaizdelis, kuriame Londono olimpinė čempionė ir 2011-ųjų pasaulio čempionė 800 m nuotolyje Marija Savinova pasakoja, kaip ji vartojo dopingą. Be to, dokumentiniame filme kalbama apie siaubingą korupciją šios valstybės sporte.
Marija Savinova
Marija Savinova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kadrai mobiliuoju telefonu, kurie parodo dopingo vartojimo Rusijoje mastus, padaryti 2014 metų rudenį. „Kaip kitaip mums įmanoma ką nors pasiekti? – vaizdo įraše kalba lengvaatletė M.Savinova. – Gerai, kad mano treneris dirba su Rusijos lengvosios atletikos rinktinės ištvermės treneriu Melnikovu. Jis padeda „dangstyti“ dopingo testus. Jam leidžiama nematant keisti dopingo testus. Pavyzdžiui, oksandrolonas mane ant kojų pastato labai greitai – per 20 dienų“.

Oksandrolonas yra anabolinis steroidas ir įvardijamas kaip draudžiamas sporte preparatas. Mažos jo dozės neturi absoliučiai šalutinių poveikių. Preparatas buvo gaminamas vaikams ir moterims. Jis suteikia labai daug jėgos vartojančiam preparatą.

Gerai, kad mano treneris dirba su Rusijos lengvosios atletikos rinktinės ištvermės treneriu Melnikovu. Jis padeda „dangstyti“ dopingo testus.

Dar viename filmuotame vaizdelyje M.Savinovos treneris Vladimiras Kazarianas kitiems lengvaatlečiams dalina oksandroloną ir įvardija tai, kaip būtiną sporte dalyką.

ARD filme teigiama, kad įvairių maratono bėgimų laimėtoja ir Europos čempionatų prizininkė Lilija Šobuchova, jau pagauta vartojanti dopingą ir diskvalifikuota iki 2015 metų sausio 23 dienos, sumokėjo Rusijos lengvosios atletikos federacijai 450 tūkst. eurų, kad jai būtų leista startuoti Londono vasaros žaidynėse.

Korupciją ir dopingo vartojimą Rusijos sporte apnuoginantis vokiečių televizijos filmas taip pat parodė, kokius mechanizmus naudoja rusų sportininkai, kad jų keliai nesusikirstų su antidopingo agentūros atstovais, kokių falsifikavimų jie imasi, kad nuslėptų dopingo vartojimą.

Ketvirtadienį pasaulinės anidopingo agentūros (WADA) vadovai jau oficialiai pareiškė, kad visi šie kaltinimai ir vaizdai bus nagrinėjami ir imamasi neatidėliotinų veiksmų.

ARD filmuotą medžiagą panoro atidžiau išnagrinėti Tarptautinė lengvosios atletikos federacija ir Tarptautinis olimpinis komitetas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius