-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 13

Žydrūnas Savickas turi aiškų atsisveikinimo su sportu planą, kurį bandys įvykdyti jau kitąmet

Išvaizdos pokyčiais pastaruoju metu stebinantis Žydrūnas Savickas atskleidė turintis aiškų atsisveikinimo su sportu planą. 41 metų galiūnas jau 2016 metais svarstė galimybę trauktis iš profesionalaus sporto, tačiau dėl patirtos traumos liko nepabaigtų tikslų. 2017 metų sezonas stipriausiam Lietuvos žmogui gali būti paskutinis – tai lems rezultatai. Apie tai „Didysis Z“ kalbėjo „Peugeot“ atstovybėje – jis tapo šios įmonės veidu.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šių metų kovo pradžioje Ž.Savickas jau aštuntą kartą karjeroje laimėjo prestižines „Arnold Strongman Classic“ varžybas JAV, tačiau po to jį užklupo traumos. Lietuvis dėl to net negalėjo dalyvauti galiūnų pasaulio čempionate.

„Per pastaruosius du sezonus buvo nemažai traumų, jos neleido šį sezoną pasiekti visų suplanuotų tikslų. Laimėtas tik „Arnold Strongman Classic“ turnyras, nors buvo suplanuota daugiau pergalių. 2015-aisiais tame turnyre patyriau kaklo traumą naščių nešime. Po mėnesio praėjo, tačiau paskui skausmai grįžo ir didėjo.

Skaudėjo kairę pusę ir prasidėjo problemos su visais kairės kūno pusės raumenimis, pradėjo lįsti traumos, galiausiai atrofavosi visa kairioji pusė. Problemos truko gal metus, tačiau dabar jau vykdau reabilitaciją. Dar reikės ne vienos savaitės, gal net mėnesių, atsigauti. Reikės daug laiko, kol pasieksiu 2015 metų sportinę formą“, – kalbėjo stipriausias Lietuvos žmogus.

„Peugeot“ reklaminiu veidu Lietuvoje tapęs Ž.Savickas žadėjo 2017 metais vėl pasistengti ne tik laimėti abu svarbiausius galiūnų turnyrus, tačiau tradiciškai pasikėsinti į pasaulio rasto kėlimo rekordą. Į šių tikslų siekimą nukreipti visi galiūno pokyčiai.

„Daug ką pakeičiau treniruotėse, mityboje. Treniruojuosi daugiau nei bet kada gyvenime – daug treniruočių, tempimo pratimų, daug fizioterapinių mankštų. Visiškai pakeičiau mitybą – dėl to atsirado išvaizdos pokyčių. Tai daugiau skirta sveikatos ir savijautos, o ne išvaizdos pagerinimui. Visa tai skirta kitiems metams, kai planuoju visa jėga startuoti varžybose.

Traumos buvo tokios, kad buvo sunku nuspėti sugrįžimo laiką. Mano artimiausias tikslas dabar yra 2017 metų kovo pradžioje vyksiantis „Arnold Strongman Classic“ turnyras. Tikiuosi, kad jau galėsiu ten dalyvauti. Balandžio pabaigoje vyksiu į pasaulio čempionatą Botsvanoje, o paskui Kaune gegužės mėnesį laukia pasaulio rasto kėlimo čempionatas“, – apie kitų metų planus kalbėjo Didysis Z.

Treniruojuosi daugiau nei bet kada gyvenime – daug kardio treniruočių, tempimo pratimų, daug fizioterapinių mankštų. Visiškai pakeista mityba, dėl ko atsirado tie pokyčiai.

41 metų galiūnas puikiai supranta, kad jo karjera artėja prie pabaigos, tačiau Žydrūno tikslas išeiti aukštai pakėlus galvą – laimėjus savotišką dublį.

„Tų „paskutinių sezonų“ jau buvo daug. Niekaip nepavyksta pabaigti karjeros taip, kaip esu suplanavęs – laimėti „Arnold Strongman Classic“ turnyrą ir pasaulio čempionatą. Planas buvo baigti jau šiemet, bet nepavyko dalyvauti pasaulio čempionate. Bandysime tai padaryti kitais metais“, – teigė Ž.Savickas ir pridūrė, kad kol kas negali užtikrintai pasakyti, ar kitų metų sezonas tikrai bus paskutinis.

Galiūnas užtikrino, kad 2017-aisiais visa jo veikla bus nukreipta tik į sportą ir iškeltų tikslų vykdymą. Iki šiol lietuviui kartą jau yra pavykę tais pačiais metais triumfuoti ir pasaulio čempionate, ir „Arnold Strongman Classic“ turnyre – tai padaryta 2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius