Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abejoja, ar M.Tysonui verta grįžti: „Neatsakinga 53-ejų boksininką leisti į ringą“

Buvęs pasaulio bokso karalius Mike'as Tysonas nusiteikęs rimtai – 53-erių boksininkas karantino metu pluša sporto salėje ir yra pasiruošęs sugrįžti į ringą. Tačiau yra manančių, kad tokiam sprendimui neturėtų būti uždegta žalia šviesa.
Mike'as Tysonas
Mike'as Tysonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bokso legenda prieš kelias dienas į „Instagram“ įkėlė vaizdo įrašą ir paliko žinutę „I'm back“ (liet. Aš sugrįžtu).

Bokso pasaulio dėmesį jis patraukė dar praėjusią savaitę, kai įkėlė trumpą vaizdo įrašą, kuriame atlieka seriją smūgių pratybose kone tokiu pačiu greičiu ir jėga, kaip savo jaunystės laikais, kai tapo WBA, WBC ir IBF čempionu.

Amerikietis taip pat pareiškė, jog svarsto sugrįžimo į ringą galimybę – jis nori parodomojo mačo metu surinkti pinigų labdarai.

Tačiau ne visiems toks 53-ejų sportininko pasiryžimas atrodo pasvertas.

Aukščiausio lygio bokso kovas organizuojantis Eddie Hearnas tikina sulaukęs su M.Tysonu susijusio žmogaus skambučio ir kvietimo susitikti, tačiau prieš jį priimdamas britas pasinėrė į moralinius apmąstymus.

„Turbūt norėčiau pamatyti jo kovą, bet manau, kad 53-ejų boksininką leisti į ringą yra truputį neatsakinga“, – britų televizijai sakė E.Hearnas.

Britas pripažino, jog nors M.Tysonas vaizdo įrašuose atrodo grėsmingai, jo sportinė forma jam vis tiek kelia abejonių.

„Jis atrodo pavojingai. Tačiau mane neramina tai, ar jis, būdamas 53-ejų, dar gali padaryti žalos varžovams? Ar turėtume jį skatinti lipti į ringą?

Riba tarp sąžiningo elgesio ir susidomėjimą keliančios pramogos yra plonytė ir kelis sykius aš ją peržengiau. Mūsų darbas yra pasirūpinti, kad kovas stebėtų kuo daugiau žmonių, bet turime išlaikyti ir padorumo lygį“, – kalbėjo sporto, ne tik bokso, renginius organizuojantis E.Hearnas.

„Twitter“ nuotr./Mike'as Tysonas
„Twitter“ nuotr./Mike'as Tysonas

Be M.Tysono, pastaruoju metu apie sugrįžimą prabilo ir ketveriais metais už jį vyresnis Evanderis Holyfieldas. Apie lipimą į ringą vėl svarsto ir Floydas Mayweatheris bei Carlas Flochas.

Kodėl tiek daug vyresnio amžiaus boksininkų panoro vėl kautis?

„Dėl pinigų, – paprastai atsakė E.Hearnas. – Legendiniai kovotojai mato, kaip jaunesni jų kolegos darosi pinigus iš kovų ir mato galimybes uždirbti. Tysonas tikrai negalvoja apie savo vardą ar palikimą bokso pasaulyje. Jis galvoja tik apie tai, kiek gali gauti pinigų. O atsakymas į šį klausimą aiškūs – jis susižertų nemažą sumą.“

M.Tysonas iš bokso pasitraukė 2005 metais po pralaimėjimo Kevinui McBridge'ui, bet bokso elite sugrįžimų pastaraisiais metais pasitaikė ne vienas – F.Mayweatheris ir Manny Pacquiao irgi grįžo į sportą dosniai apmokamoms parodomosioms kovoms.

M.Tysonas tapo jauniausiu sunkaus svorio bokso pasaulio čempionu 1986 metais, kai įveikė Trevorą Berbicką. Tuomet M.Tysonui buvo 20 metų.

Per savo karjerą „Geležiniu Mike'u“ pramintas boksininkas laimėjo 50 kovų iš 58.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius