Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Mizgaitis apie iš dangaus nukritusį olimpinį sidabrą: „Būčiau kovojęs dėl aukso...“

Egipte šiuo metu atostogaujantis Mindaugas Mizgaitis penktadienio popietę sulaukė netikėtos, tačiau labai džiugios žinios iš Lozanos. Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) būstinėje buvo nuspręsta už draudžiamų preparatų naudojimą atimti 2008 metų Pekino žaidynių olimpinį sidabro medalį iš Rusijos graikų-romėnų imtynininko Chasano Barojevo. Šis sprendimas reiškia, jog apdovanojimas veikiausiai atiteks ant bronzinio pakylos laiptelio Kinijos sostinėje lipusiam kauniečiui.
Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse
Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse / Alfredo Pliadžio nuotr.

Papildomas sportininko dopingo mėginio tyrimas patvirtino, kad C.Barojevas vartojo draudžiamą preparatą turinabolį. Tai yra anabolinis steroidas, didinantis jėgą be sportininko masės didėjimo.

„Tik prieš penkias minutes sužinojau šią naujieną, tad dar sunku apsiprasti. Jei toks sprendimas iš tiesų bus priimtas ir sidabro medalis atkeliaus į Lietuva, bus labai smagu“, – penktadienio popietę 15min sakė imtynininkas.

Sportininkas neslėpė apmaudo, jog tokie dalykai šiuolaikiniame sporte – vis dažnesnis reiškinys. „Žinoma, jog nesmagu, kad visa tai vyksta ir mes nuolat išgirstame istorijų apie panašius dalykus. Kas žino, jei ruso nebūtų buvę, greičiausiai būčiau kovojęs finale dėl aukso, o ten jau galėjo nutikti visaip. Įdomu, kaip čia būtų buvę“, – aštuoneriais metais atgal mintimis sugrįžo M.Mizgaitis.

Jo teigimu, pakartotiniai dopingo mėginių patikrinimai yra pirmasis mažas žingsnelis link to, jog dvikovinėse sporto šakose mažųjų ir didžiųjų valstybių šansai kada nors taptų lygūs.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse

„Tikrai džiaugiuosi dėl tokio sprendimo. Mes net su Aleksandru Kazakevičiumi pajuokavome, kad galbūt ir jis sulauks tokios panašios žinios, kai bus išnagrinėti jų kategorijos mėginiai. Tereikia tik palaukti“, – savo bičiuliui sėkmės linkėjo sportininkas.

Jei M.Mizgaičiui olimpinis sidabras bus įteiktas oficialiai, jam turėtų priklausyti ir solidesnė premija.

Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalininkams valstybė skyrė 200 tūkst. Lt (58 tūkst. eurų), o už bronzą atiteko 150 tūkst. Lt (43,4 tūkst.) premijos.

Šansą papildyti savo piniginę turi ir aptarnaujantis personalas. Pagal tuometinį Vyriausybės nutarimą, premijos individualiųjų sporto šakų treneriams siekė 50 proc., gydytojams, masažuotojams ir padedantiems mokslininkams – 25 proc. sportininko gautos premijos.

Labai įdomu, kaip čia bus. Vis dėlto skirtumas tarp tų premijų tikrai yra nemažas.

„Labai įdomu, kaip čia bus. Vis dėlto skirtumas tarp tų premijų tikrai yra nemažas. Lauksime, kaip bus, ir tikiuosi, jog viskas išsispręs sklandžiai. Sekmadienį grįšiu į Lietuvą ir, manau, bus situacija aiškesnė“, – 15min sakė M.Mizgaitis.

Prieš aštuonerius metus Pekine svorio kategorijoje iki 120 kilogramų Mindaugas pirmoje kovoje ant menčių paguldė Rizą Kayaalpą iš Turkijos.

Antrame rate M.Mizgaitis pralaimėjo būsimam olimpinių žaidynių vicečempionui Chasanui Barojevui iš Rusijos.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse

Paguodos turnyro imtyse dėl bronzos medalio mūsų šalie atletas įveikė iranietį Masoudą Hashemzadehą ir Yannicką Szczepaniaką iš Prancūzijos.

Panaikinus Rusijos atstovo rezultatus, pasikeitė ir Pekino olimpinių žaidynių turnyro lentelė.

Remiantis žaidynių reglamentu, iš olimpinių žaidynių pašalinto Rusijos atstovo vietą užima aukščiausią vietą žaidynėse iškovojęs prasikaltusio atleto varžovas. Jei neįvyks kažkokių nenumatytų aplinkybių, Barojevas savo sidabrą turėtų grąžinti Tarptautiniam olimpiniam komitetui, o šis savo ruožtu, medalį padovanoti M.Mizgaičiui. Lietuvio bronza bus įteikta prancūzui Y.Szczepaniakui.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Mizgaitis Pekino olimpinėse žaidynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius