Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Boksininkas O.Usykas gins savo pasaulio čempiono titulus – išvyko iš Ukrainos

Pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas Oleksandras Usykas išvyko iš Ukrainos ir pradėjo savo pasiruošimą revanšinei kovai su britu Anthony Joshua.
Anthony Joshua prieš Oleksandrą Usyką
Oleksandras Usykas / „Scanpix“ nuotr.

35-erių O.Usykas, dabartinis pasaulio bokso čempionas pagal WBA (Super), IBF ir WBO versijas, buvo prisijungęs prie Ukrainos kariuomenės, vasario pabaigoje šalį užpuolus Rusijos armijai.

Pasaulio čempiono titulus O.Usykas atėmė būtent iš A.Joshua, nugalėjęs jį praėjusių metų rugsėjį. Revanšinė kova numatyta birželį, rašo BBC.

Tiesa, kita Ukrainos bokso žvaigždė, trijų skirtingų svorio kategorijų čempionas Vasilijus Lomačenka savo kovos dėl titulo atsisakė ir liko ginti šalies.

Kyjive lieka ir buvę pasaulio bokso čempionai Vitalijus Klyčko, kuris nuo 2014-ųjų yra miesto meras, ir jo brolis Volodymyras.

Kita buvusi Ukrainos sporto žvaigždė – futbolo legenda Andrijus Ševčenka – ragino sportininkus nenustoti sportuoti, nes taip jie siunčia geriausią žinutę pasauliui apie tai, kas vyksta Ukrainoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Ševčenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Ševčenka

„Visą laiką sakau mūsų žaidėjams: nenustokite žaisti. Žaidžiate už mūsų šalį. Tai – puiki žinutė. Sporto pasaulis yra susivienijęs ir smerkia karą. Zinčenka, Mykolenka, Jarmolenka, Jaremčiukas – labai svarbu, kad jie ir toliau žaistų. Nuolat jiems skambinu ir palaikau juos“, – sportarena.com prieš kelias dienas pabrėžė A.Ševčenka.

„Esame išvien. Mano žinutė jiems tokia – darykite savo darbą. Darykite tai, ką galite. O kitiems – toliau kalbėkite apie Ukrainą. Jaučiame, kad nesame vieni. Jei palaikote mūsų sportininkus, vadinasi, palaikote ir mus“, – pridūrė Ukrainos futbolo legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius