Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 16 /23:35

„Bushido & KOK“ vakarą Vilniuje vainikavo triuškinantis S.Maslobojevo nokautas

„Bushido & KOK“ turnyras, kaip ir kiekvieną pavasarį, grįžo į Vilnių. Sergejus Maslobojevas, Henrikas Vikšraitis, Tomas Pakutinskas ir kiti žinomi kovos menų vardai šeštadienį karaliavo „Siemens“ arenoje.
„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)
„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sirgalių numylėtinis S.Maslobojevas susirėmė su „Glory“ turnyruose kovojusiu Fraseriu Weightmanu iš Didžiosios Britanijos.

Per savo karjerą 29-erių britas buvo pasiekęs 22 pergales (14 nokautų) bei patyręs du pralaimėjimus, o trečioji nesėkmė jį ištiko būtent „Siemens“ arenoje.

Lietuviai dominavo daugelyje kovų, o šį tą įspūdingesnio iš svečių nuveikė tik suomis Danielis Forsbergas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)

Įdomu tai, kad į turnyrą sugrįžo teisėjas Saulius Šeškevičius, po pastarojo renginio praėjusių metų lapkritį tikinęs, kad stabdo teisėjavimą šiame turnyre. Šeštadienio vakarą Saulius ir vėl buvo ringe.

„Pažadėjo auksinį kupranugarį, – šmaikštavo S.Šeškevičius. – Sugrįžti paprašė žmonės, kuriems negalėjau atsakyti. Sutiko su mano sąlygomis, tad nespjoviau į vandenį, kurį gali tekti išgerti“.

Kaip primena 15min, pernai lapkričio 17-ąją Vilniuje vykusiame „Hero's & KOK World Series 2018“ nutiko tai, kas, rodos, kovų ringe Lietuvoje dar nebuvo nutikę. Supykęs dėl teisėjo sprendimo ir išvadinęs jį šališku, kovotojas iš Turkijos nusprendė nebetęsti dvikovos ir nusiėmė pirštines. Šiai dvikovai teisėjavęs bene geriausias arbitras Lietuvoje S.Šeškevičius paskelbė, kad stabdo darbą šiame bušido turnyre. Šis sprendimas sulaukė atgarsių bušido bendruomenėje.

Atidarymo kovos:
(laimėtojas – paryškintas, lygiųjų atveju paryškintos abi pavardės)

1. Laurynas Sriubiškis (Lietuva) – Dmitrijus Romaniuta (Rusija)

2. Dovydas Rimkus (Lietuva) – Mantas Grubliauskas (Lietuva)

3. Dovydas Levickis (Lietuva) – Ismailas Alkadi (Kipras)

4. Erikas Golubovskis (Lietuva) – Dmitrijus Zasiniets (Baltarusija)

5. Naglis Kanišauskas (Lietuva) – Paulius Mitkus (Lietuva)

6. Ernesta Kareckaitė (Lietuva) – Tekla Iaganašvili (Gruzija)

Lietuvė dar pirmajame raunde sudorojo viešnią iš Gruzijos. T.Iaganašvili parteryje neatlaikė E.Kareckaitės smūgių krušos, ir teisėjas užfiksavo techninį nokautą.

7. Raimondas Avlasevičius (Lietuva) – Danilo Mangione (Italija)

Po lygios ir atkaklios kovos į viršų kilo lietuvio rankos. Teisėjai pripažino, kad Raimondas laimėjo du iš trijų raundų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“ akimirka

8. Julija Stoliarenko (Lietuva) – Natalija Diačkova (Rusija)

43 sekundės – tiek tetruko lietuvės kova. Julija jau nuo pirmųjų dvikovos akimirkų primetė varžovai savo dvikovos stilių ir paguldžiusi ant menčių užlaužė ranką. Tiesa, kaip pripažino pergalę šventusi kovotoja, tai nebuvo greičiausias triumfas jos karjeroje – būtų ir perpus greitesnio.

Po pergalės iš Plungės kilusi J.Stoliarenko ringe dėkojo sirgaliams už palaikymą, bet sulaukė dviprasmiškų publikos reakcijų.

„Aš esu lietuvė. Kai dalyvauju varžybose užsienyje, visuomet būnu su Trispalve“, – po nedidelės pauzės, kiek atsikvėpusi ištarė J.Stoliarenko, ir skeptikai nutilo. Ringą kovotoja paliko aidint tik plojimams.

Primename, jog praėjusiais metais Julija debiutavo UFC turnyruose.

„KOK World series 2019 in Vilnius“ kovos:

9. Evaldas Petrauskas (Lietuva) – Kacha Avetisiani (Gruzija)

Šįkart Evaldui prireikė 2 minučių ir 8 sekundžių. Jis šaltakraujiškai talžė gruziną savo smūgiais, kol šis suklupo. Pradėtas skaičiuoti pirmasis nokdaunas, vėliau antrasis. Kacha bandė rodyti, kad lietuvis neleistinai smūgiavo į pakaušį, bet tai buvo menkas pasiteisinimas. Gruzinui suklupus trečią kartą, paskelbtas techninis nokautas.

„Galėjau užbaigti kovą efektingiau“, – prisipažino E.Petrauskas.

10. Igoris Osininas (Lietuva) – Saliou Mouhamadou (Italija)

Kova užtruko visus tris raundus. Igoris laimėjo du iš jų ir šventė pergalę.

11. Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Sergejus Firsovas (Baltarusija)

Tris mėnesius barzdą auginęs Tomas prieš žengdamas į ringą prisipažino pasiruošęs dvikovai 100 proc. Į kovą, tradiciškai, jį palydėjo Egidijus Dragūnas-SEL. Baltarusio karjeroje iki šios viešnagės Vilniuje buvo 8 pergalės ir tik 1 pralaimėjimas. Vis dėlto T.Pakutinskui šis Sambo pasaulio taurės laimėtojas nepasispriešino. Ringo virvės sutrukdė lietuviui pervesti kovą į parterį, tačiau čia pat užklupo smūgių kruša ir Sergejus bejėgiškai iškrito iš ringo. 1 min. ir 32 sek. – tiek tetruko baltarusio pasirodymas Lietuvos sostinėje.

12. Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – Vaitalie Matei (Rumunija)

H.Vikšraitis įveikė KOK čempioną svorio kategorijoje iki 71 kg Vitalijų Matei ir paveržė titulą. Tai buvo lygi kova, ir pergalė lietuviui atiteko teisėjų (2-1) sprendimu. V.Matei po kovos ironiškai šypsojosi, o jo sekundantas rodė nykščiu žemyn. „Esu laimingas, bet labai nusikalęs. Labai didžiuojuosi. Kova buvo labai atkakli, vis dėlto manau, kad smūgiavau tiksliau“, – ringe kalbėjo H.Vikšraitis.

„KOK World Championship 2019 in Vilnius“ kovos:

13. Mantas Pultaražinskas (Lietuva) – Hubertas Dylewski (Lenkija)

Pergalė lietuviui atiteko teisėjų sprendimu (2-1).

14. Jan Naus (Lietuva) – Laurii Suomela (Suomija)

Tai buvo intensyvi, emocinga kova, iššaukusi itin audringas žiūrovų reakcijas. Vis dėlto karštai palaikomam Janui nepavyko pasiekti pergalės – netgi po papildomo raundo teisėjai skyrė lygiąsias.

15. Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Michailas Supredka (Baltarusija)

16. Tomas Steponkevičiius (Lietuva) – Danielis Forsbergas (Suomija)

Tiesiog puikią pergalę pasiekė suomis. Antrajame raunde jis pasiuntė T.Steponkevičių į nokdauną, o trečiajame galingu smūgiu į korpusą lietuvį nokautavo. Ant parketo kritusio Tomo veido išraiška bylojo, kad teisėjui nesunkiai pavyks suskaičiuoti iki dešimties. T.Steponkevičiius bandė rodyti, kad nori tęsti kovą, bet teisėjas neleido.

17. Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)

23.45 val. į ringą skambant „Prodigy“ muzikai žengė ryškiausia vakaro žvaigždė – Sergejus „Kuvalda“ Maslobojevas. Lietuvis savo išėjimu pagerbė prieš kelias savaites Anapilin iškeliavusį Keithą Flintą.

Akivaizdu, kad S.Maslobojevas suprato varžovo pajėgumą ir į akliną puolimą nėjo. Pirmas raundas – tarsi žvalgybinis, aktyvesni kovotojai tapo antrajame raunde.

Po vienos iš abipusiai atviros smūgių krušos S.Maslobojevui pavyko pasiųsti varžovą į nokdauną. Teisėjui leidus tęsti kovą, Kuvalda įgytu pranašumu pasinaudojo ir dar kartą puolė varžovą. Šįkart britas neatlaikė – nokautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius