-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didelių lūkesčių prieš kovą neturėjusi Rožė Namajunas: „Tai buvo geriausia mano versija“

„Aš vis dar skraidau padebesiais“, – savo emociją spaudos konferencijoje po tiesiog fantastiško nokauto „UFC 261“ turnyre Džeksonvilyje perteikė nauja „strawweight“ kategorijos čempionė Rose Namajunas, kuri pasidalijo mintimis apie įvykusią kovą, išskirtinius savo sugebėjimus kojomis bei būsimą varžovę.
Rose Namajunas
Rose Namajunas / „Scanpix“ nuotr.

„Tikrai taip, – į klausimą, ar tai buvo geriausia Rose Namajunas versija, atsakė kovotoja. – Mano disciplina, susitelkimas, pasiruošimas, komanda – viskas susidėjo į vieną visumą ir tiesiog visą laiką galėjau jaustis savimi.“

Kovoje dėl „strawweight“ kategorijos čempionės diržo lietuvių kilmės kovotojai teko labai kietas riešutėlis – kinė Zhang Weili, iki šios dvikovos nepralaimėjusi jau 21-oje kovoje iš eilės.

„Kaip ir tikėjausi, varžovė buvo labai greita. Žinojau, kad ji bus pasiruošusi, tačiau ir aš buvau pasiruošusi net ir 25 minučių kovai, jei tik to prireiktų. Dvikova gavosi labai trumpa, tiesiog pavyko tobulai nutaikyti progas smūgiams. Noriu labai padėkoti savo treneriams, nes būtent pasiruošimas kovai ir yra tas pagrindas“, – kalbėjo Rose.

Įspūdingą pergalę Rožei garantavo abejingų nepalikęs spyris varžovei į smakrą, po kurio čempionę ji pribaigė keletu „plaktuko“ smūgių ant žemės.

„Taip, pastaruoju metu daug tobulinau savo kojų darbą ir jų vikrumą, – lemiamą spyrį aiškino Rose. – Turiu taekvondo pagrindus, o jeigu neklystu, mano spyris koja pasiekia bene aukščiausią tašką (angl. reach) tarp visų moterų divizionų. Kuomet treniruotėse pakankamai ištobulinome smūgius rankomis, į mano judesių arsenalą pridėjome ir spyrius.“

Priminsime, kad R.Namajunas tapo pirmąja kovotoja UFC istorijoje, kuriai pavyko susigrąžinti čempionės diržą. Pirmą kartą „strawweight“ kategorijos čempione Rožė tapo dar 2017 metais, kuomet taip pat sensacingai nokautavo lenkę Joaną Jedrejczyk.

„Scanpix“ nuotr./UCF 223: Rose Namajunas – Joanna Jedrzejczyk
„Scanpix“ nuotr./UCF 223: Rose Namajunas – Joanna Jedrzejczyk

„Panašumų toje situacijoje ir dabar tikrai galima rasti, – prisiminė Namajunas. – Tačiau dabar tiesiog nuolatos turėjau sau kartoti, kad į kovą žengiu be jokių lūkesčių. Tiesiog stengiausi surengti gerą pasirodymą ir būti savimi, o koks bus rezultatas – to kontroliuoti aš negaliu.“

Paklausta apie potencialią kitą varžovę, su kuria Rose įsivaizduotų save žengianti į narvą, 28-erių kovotoja konkretaus atsakymo nepateikė.

„Šiuo metu į šį klausimą aiškaus atsakymo nėra. Noriu pamatyti, kaip baigsis Carlos Esparzos ir Yan Xiaonan akistata kitą mėnesį, o tuomet ir pažiūrėsime.“

Rožei pritaria ir ESPN žurnalistas Brettas Okamoto, apžvelgęs, kas galėtų tapti artimiausiais „UFC 261“ turnyro pagrindinių kovų nugalėtojų varžovais.

„Twitter“ nuotr./Carla Esparza
„Twitter“ nuotr./Carla Esparza

Apžvalgininko teigimu, kita R.Namajunas oponentė turėtų paaiškėti gegužės 22-ąją, kuomet į narvą lips jau minėtosios C.Esparza ir Y.Xiaonan.

„Šią sporto šaką analizuoju nuo 2009-ųjų ir tarp mano įsimintiniausių akimirkų net dvi priklauso Rose Namajunas. Tai, kas įvyko šiandien ir 2017 metais „Madison Square Garden“ arenoje yra visiška magija. Nekantrauju pamatyti, kaip atrodys antrasis Rose kaip čempionės knygos skyrius. Akivaizdu, kad jos kita varžove taps Carla arba Yan.

Nors ir seniai, tačiau C.Esparza yra įveikusi Rose ir būtent ji dabar labiausiai nusipelno šanso pakovoti dėl čempionės diržo.“

Apžvalgininkas tarp potencialių kandidačių mesti iššūkį čempionei įvardijo ir J.Jedrejczyk, tačiau pastarosios šansus stipriai sumenkina faktas, kad ji prieš R.Namajunas yra pralaimėjusi jau du sykius.

VIDEO: UFC 261: Rose Namajunas Post-fight Press Conference

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius