Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Kavaliausko gyvenimo kova – jau šiąnakt: ką apie ją reikia žinoti?

Lietuvos boksininko Egidijaus Kavaliausko šiąnakt laukia svarbiausia karjeros kova. 31-erių kaunietis Niujorke kausis dėl WBO pasaulio pusvidutino svorio kategorijos čempiono diržo.
Egidijus Kavaliauskas
Egidijus Kavaliauskas / „Scanpix“ nuotr.

E.Kavaliausko varžovu ringe bus metais vyresnis Terence'as Crawfordas, pasaulio čempiono diržą laikantis dar nuo 2018-ųjų.

15min pateikia viską, ką reikia žinoti apie vieną svarbiausių kovų Lietuvos bokso istorijoje.

Vieta

E.Kavaliauskas ir T.Crawfordas kausis ne bet kur – jiems bus paruoštas ringas vienoje žinomiausių pasaulio arenų, Niujorko „Madison Square Garden“.

„Scanpix“ nuotr./„Madison Square Garden“ arena bokso kovos metu
„Scanpix“ nuotr./„Madison Square Garden“ arena bokso kovos metu

Lietuviui tai bus pirmoji kova Manhatano širdyje įsikūrusiame statinyje, kuriame boksininkus stebės daugiau nei 20 tūkst. žiūrovų.

Laikas

Renginys, per kurį įvyks ir dar šešios kovos, prasidės 4 val. Lietuvos laiku, tačiau prognozuojama, jog E.Kavaliausko ir T.Crawfordo dvikova startuos apie 6.30 val.

Kovos pradžios laikas priklausys nuo kitų kovų baigčių, tad ji gali startuoti ir anksčiau, ir vėliau nei prognozuojama.

Kas kausis?

Į MSG arenos ringą šiąnakt lips du per savo profesionalią karjerą dar nepralaimėję boksininkai.

E.Kavaliauskas yra laimėjęs 21 kovą (17 iš jų – nokautais) bei sykį pasitenkino lygiosiomis.

Dar įspūdingesnis T.Crawfordo laimėjimų sąrašas – 32-ejų amerikietis laimėjo visas 35 kovas, o 26 iš jų užbaigė nokautais.

„Scanpix“ nuotr./Terence'as Crawfordas
„Scanpix“ nuotr./Terence'as Crawfordas

Lietuviui tai bus pirmoji karjeros kova dėl čempiono diržo. Galimybę mesti iššūkį čempionas E.Kavaliauskas gavo kaip WBO pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio reitingo lyderis.

Savo ruožtu T.Crawfordui jau dusyk pavyko apginti 2018 m. birželio 9-ąją iškovotą pusvidutinio svorio kategorijos diržą. Tų pačių metų spalį jis nukovė Jose Benavidezą, o šių metų balandžio 20-ąją nugalėjo ir Amirą Khaną. Per savo karjerą jis buvo iškovojęs ir dar dviejų lengvesnių svorio kategorijų čempiono diržus.

Ką sako boksininkai?

„Išeiti aklai į dvikovą prieš Crawfordą būtų labai pavojinga, – likus kelioms dienoms iki kovos sakė E.Kavaliauskas. – Varžovas yra pernelyg protingas, kad tai atleistų ir tai įrodė pastarojoje savo kovoje. Todėl ruošdamasis akistatai daug dėmesio skyriau smūgių kombinacijoms. Nelaimėsiu, jei kausiuos pametęs galvą. Negaliu būti „laukinis“.

„Egidijus Kavaliauskas yra dusyk dalyvavęs olimpinėse žaidynėse, tad negaliu į jį žiūrėti pro pirštus, – kalbėjo pasaulio čempionas T.Crawfordas. – Jis neturi ką prarasti, o tai daro jį pavojingu. Niekada nenuvertinu savo varžovų ir gruodžio 14-ąją išimčių nebus. Būsiu pasiruošęs bet kam, kai sugrįšiu į antruosius savo namus, „Madison Square Garden“ areną.“

VIDEO: Boksininkų pristatymo renginys

Kas pastatyta ant kortos?

Sėkmės atveju, E.Kavaliauskas taptų pirmuoju Lietuvos boksininku, kuriam pavyko tapti pasaulio profesionalaus bokso čempionu.

Dar prieš Antrąjį pasaulinį karą pasaulio sunkiasvorių čempionu buvo tapęs emigrantų sūnus Juozas Žukauskas, bet jis visą savo karjerą atstovavo ne Lietuvai, o JAV.

„Ši pergalė reikštų labai daug ne tik mano karjerai, bet ir visam Lietuvos boksui. Kol kas neturime nė vieno čempiono, net neturėjome boksininko, kuris kovotų dėl diržo. Tai didžiausias įvykis mano karjeroje“, – kalbėjo E.Kavaliauskas.

VIDEO: E.Kavaliausko pristatymas

Kas prognozuojama?

Ryškiu kovos favoritu bukmekerių laikomas T.Crawfordas. Jo pergalės tikimybei skiriama 86 proc.

Be to, pasak bukmekerių, vyrauja net 92 proc. šansas, jog amerikietis kovą užbaigs nokautu.

Vis dėlto Lietuvos kikbokso žvaigždė Sergejus Maslobojevas nėra linkęs nuvertinti E.Kavaliausko.

„Visi rodikliai rodo, kad T.Crawfordas laimės, kad jis perboksuos, apžais ir nuvargins Egį. Vis dėlto bokse ne kartą jau yra įvykę „upsetų“, ir labai tikiuosi, kad toks nusivylimas įvyks ir dabar – visi tikisi T.Crawfordo pergalės, bet laimės Egis", – teigė S.Maslobojevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius